Ce sunt dobânzile și cum poți cumpăra în rate fără dobândă

84

Dobânzile sunt sume de bani pe care le dai înapoi unei instituții financiare creditoare, care ți-a oferit un credit. În funcție de valoarea dobânzii vei decide cea mai bună variantă de credit pentru tine. Un card de credit îți poate oferi avantajul efectuării cumpărăturilor cu plata în rate fără dobândă, dacă rambursezi integral valoarea ratelor lunare.

Pentru orice credit contractat există o dobândă variabilă sau fixă pe care trebuie să o plătești, pentru că utilizezi bani care nu sunt ai tăi. În situația în care tu faci un depozit, instituția creditoare este cea care va plăti în contul tău o dobândă pentru banii depuși.

Cu un card de cumpărături vei putea face achiziții în magazine din țară și străinătate, plătind în rate fără dobândă, contravaloarea produselor.

Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre dobânzi și carduri de cumpărături în rate fără dobândă.

Dobânda bancară

Când faci un credit la o instituție bancar>Dobânda bancară cu aceasta. Astfel îți asumi că vei returna suma împrumutată și dobânda aferentă pentru creditul solicitat.

Dacă tu ești cel care vrea să își țină economiile la bancă, instituția îți va oferi o sumă de bani în plus, în cont, pentru că ai ales să faci un depozit bancar.

Valoarea dobânzilor bancare

Creditorul își asumă un risc, atunci când îți oferă o sumă d>Valoarea dobânzilor bancaretru propriile nevoi, dobânda fiind calculată la suma utilizată.

Valoarea acesteia poate fi fixă, pentru o perioadă, pentru toată perioada creditului, sau poate fi vorba de o dobândă variabilă. Pentru dobânda fixă, valoarea contractată la încheierea creditului nu va fi modificată pe toată perioada derulării contractului.

Dobânda variabilă însă are o valoare ce se modifică, în perioada contractuală, în funcție de anumiți indicatori: ROBOR (pentru creditele în lei), EURIBOR (pentru creditele în euro), IRCC (indice care se aplică tuturor împrumuturilor de tip card de credit, credite de consum, credite ipotecare, descoperiri de cont cu dobânzi variabile), LIBOR (pentru creditele în alte valute).

Dobânda anuală efectivă – DAE – influențează valoarea tuturor creditelor acordate.

Atenție: dobânzile pot fi simple sau compuse.

Acces rapid, online

Majoritatea instituțiilor financiare bancare îți oferă posibilitatea să depui solicitare și să primești răspuns rapid>Acces rapid, onlinede cumpărături. Dacă îndeplinești condițiile minime de eligibilitate, vei primi contractul pe care îl vei semna în format electronic, iar cu internet banking sau transfer bancar plătești ratele și te bucuri în continuare de avantajul cumpărăturilor online sau în magazine, în rate fără dobândă.

De exemplu, poți să aplici pentru un card de cumpărături Media Galaxy, atât online, cât și în sucursalele băncii.

Card de cumpărături în rate fără dobândă

În cadrul unor credite, dar și fără a avea o relație contractuală preexistentă, poți beneficia de carduri de cumpărături în rate fără >Card de cumpărături în rate fără dobândăie să ai venituri stabile și să fie raportate la ANAF pentru ca instituția creditoare să te poată identifica și verifica.

În situația în care ai optat pentru un credit de nevoi personale sau unul ipotecar, poți să ai un beneficiu în plus, un card de cumpărături cu rate fără dobândă, pe care să îl poți utiliza la anumiți comercianți.

Avantajele cardurilor de cumpărături fără dobândă

Un card de cumpărături în rate fără dobândă, funcționează astfel: vei putea face achiziții de la magazinele partenere, în rate fixe, lunare, cuprinse între 1 și maximum 24, din>Avantajele cardurilor de cumpărături fără dobândăară emițătoare sub formă de limită de credit.

Există chiar modalitatea depunerii unei sume minime din valoarea tranzacțiilor evidențiate, majoritatea instituțiilor creditoare oferind oportunitatea ca sumele rambursate să se regăsească din nou pe contul de card.

De asemenea, poți primi ca bonus un procent din valoarea tranzacțiilor efectuate pentru plata de bunuri și servicii, în cont, dar separat de limita de credit, pe care să îl poți utiliza ulterior, în magazinele partenere din țară sau din străinătate.

Indiferent de metoda aleasă pentru a beneficia de bani în plus pentru cumpărături, serviciile bancare trebuie analizate cu atenție înainte de a fi alese, pentru a ști cu precizie care sunt avantajele de care te poți bucura, dar și ce presupune contractarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.