Ce trebuie sa avem in vedere atunci cand alegem detergentul de rufe?

509
Publicitate

 

Din pricina faptului ca traim viata intr-un ritm din ce in ce mai alert, adesea nu mai acordam atentie unor lucruri deosebit de importante precum detergentul de rufe. Chiar daca in general de fiecare data achizitionam acelasi detergent, acest lucru nu inseamna ca nu este timpul pentru o schimbare. Atat alegerea corecta a detergentului, cat si utilizarea unei doze optime din acesta sunt elementele de baza care asigura o spalare eficinta a rufelor. In cazul in care alegem un detergent la intamplare, s-ar putea sa constatam in scurt timp ca hainele noastre se deterioreaza sau se decoloreaza, aspect pe care cu siguranta ne dorim sa il evitam.

Publicitate

 

Alegerea unui detergent potrivit am putea spune ca a devenit o adevarata provocare pe fondul existentei unui numar mare de brand-uri care produc astazi detergent pentru rufe, insa stabilirea unor criterii de selectie ne vor duce cu siguranta mult mai aproape de un rezultat. Detergentul de rufe poate fi  achizitionat si de la magazine de specialitate online precum www.clinit.ro, astfel ca nu va mai trebui sa ne deplasam pana la magazinele de profil fizice. Iata insa cateva aspecte importante pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi un detergent.

 

Criteriul de baza pe care trebuie sa il avem in vedere este cel cu privire la alegerea unui detergent in functie de materialele pe care trebuie sa le curatam. In cazul unor tesaturi fine, cu siguranta nu vrem sa utilizam un detergent care contraindica acest lucru. Nerespectarea acestui criteriu va duce in timp la deteriorarea materialelor.

 

Un alt element esential pe care trebuie sa il avem in vedere este culoarea pentru care este destinat detergentul. In general, in comert se regaseste detergent pentru rufe colorate, albe sau respectiv negre. In plus, va trebui sa verificam temperatura de spalare, astfel incat sa nu distrugem tesaturile.

 

Cu sau fara detergenti de inalbire? In general detergentii pentru rufe pe care ii gasim in comert contin si agenti de inalbire, insa acestia sunt eficienti doar in ceea ce priveste rufele albe. Ma ipresus de toate insa, dozajul joaca un rol deosebit de important in ceea ce priveste curatarea eficienta a rufelor. Cititi cu atentie recomandarile producatorilor pentru a nu distruge ulterior tesaturile din pricina acestui fapt.

 

Nu uitati in ultimul rand sa depozitati detergentul intr-un loc ferit de umeazeala si inchis ermetic. Oricare dintre cele doua aspecte enumerate mai sus ii vor scadea treptat din eficienta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.