Ce trebuie sa stim la montarea unui interfon

1432
Publicitate

Instalarea sau schimbarea unui interfon nu mai constituie o noutate atat de mare in ziua de astazi, cand lumea doreste sa se simta in siguranta si conectata in permanenta la tot ce inseamna spatiul de locuit. Prin urmare, operatiunea poate fi considerate una de rutina, asemanatoare instalarii oricarui alt dispozitiv de la un spatiu rezidential sau comercial. Cu toate acestea, pentru buna functionare a dispozitivului si garantia ca acesta va avea efectul scontat, adica al protejarii locuintei si tinerii la distanta a persoanelor nedorite, este indicat sa apelam intotdeauna la o firma specializata in astfel de echipamente. Este bine de stiut ca aceste interfoane au o calitate buna.

Ca unelte, nu este necesar cine stie ce arsenal sofisticat. In mare, nu avem nevoie decat de o masina de gaurit, preferabil cu percutie, in cazul in care suportul pe care montam interfonul este din beton, suruburi si dibluri, o surubelnita, de preferabil izolata, si doi clesti: unul pentru taiat cablul si un altul pentru dezizolat.
Se stie ca un interfon este alcatuit din doua componente principale: un post extern, de unde se face comanda, si unul intern, de unde proprietarul ofera accesul, pe baza unui buton actionat electric. Astfel, pentru postul extern, daca se doreste ingroparea acestuia, am putea avea nevoie de un ciocan, niste ciment si o mistrie pentru nivelare si finisaj al peretelui.

Publicitate

Inainte de a ne apuca propriu-zid de munca, sunt necesare cateva masuri de precautie, cum ar fi intreruperea curentului de la tabloul general, cu respectarea normelor in domeniu si utlizarea materialelor potrivite in astfel de cazuri. De asemenea, este recomandat ca posturile sa nu fie montate in spatii umede sau aflate in bataia caderilor de precipitatii. O mare importanta la montaj o reprezinta alegerea cablurilor potrivite pentru conectarea posturilor interioare si exterioare, precum si conectarea la o surssa protejata de energie electrica.

Un caz particular este montajul interfonului la o vila, unde va trebui sa asiguram o legatura intre postul intern si cel extern. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de saparea unui santulet intre cele doua parti componente, in interiorul carora sa ingropam cablurile de contact, nu inainte ca acestea sa fie trecute prin interiorul unor tuburi de protectie. De asemenea, montajul panoului extern poate fi facuta prin ingroparea acestuia in perete sau pe stalpul portii de intrare, motiv pentru care putem apela la un ciocan, o dalta si, in final, ciment si mistrie, pentru reparatii. Acesta este postul de interfon ingropat. Pe interior, interfonul se monteaza la o inaltime medie, de preferat in jurul a 1,5 metri, pentru a fi accesibil tuturor persoanelor care locuiesc in casa.

Dupa prinderea suporturilor necesare, taiem cu grija cablurile la dimensiunile necesare si facem conexiunile de rigoare. Din acest punct, nu ne ramane decat sa insurubam receptorul interfonului in suport si sa facem proba. Pe cat de simpu, pe cat de eficient!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.