Ce urmează după intervenția de implant dentar?

405
Publicitate

Plasarea implantului dentar este o operație care necesită o pregătire serioasă pentru a asigura succesul intervenției. În primul rând, medicul va solicita un computer tomograf pentru a obține date pe baza cărora va planifica tratamentul.

Publicitate

Multe clinici, în special cele care lucrează cu sisteme de implant premium, utilizează modelare 3D, tehnologii CAD/CAM și ghiduri chirurgicale. Un ghid este o gutieră personalizată, folosită pentru poziționarea precisă a implanturilor. Permite instalarea implantului rapid și cu o intervenție chirurgicală minimă.

Ghidul chirurgical este realizat în laboratorul dentar dintr-un material dur și durabil, astfel încât să fie fixat în siguranță în gură, să se potrivească cât mai etanș posibil de gingii sau dinți, și să nu se miște în mijlocul operației. Astfel nu există două ghiduri identice – acestea sunt realizate strict individual.

Există implant, dar încă nu există dintele

După plasarea implantului urmează perioada de integrare a acestuia în os. Durata acestei perioade depinde de calitatea osului prezent, de calitatea sistemului de implanturi ales, precum și dificultatea intervenției în sine (dacă au fost necesare grefe osoase, etc.). După această perioadă, implantul este încărcat cu o coroană dentară permanentă, ce poate fi realizată din diverse materiale precum, metalo-ceramică sau zirconiu.

Chiar și atunci când vorbim de tratamentul cu implant dentar rapid, adică atunci când o coroană este fixată pe implantul proaspat inserat în aceeași zi, tot este necesară o perioadă de osteointegrare. Coroana plasată în aceeași zi este una temporară, de plastic. Ea ajută la evitarea problemelor de dicție, redă un aspect frumos zâmbetului și previne deplasarea dinților către spațiul gol.

Coroana finală se realizează de regulă după 3-6 luni de la operație.

Final fericit: refacerea dintelui!

Așadar, după ce implantul s-a integrat în os, este timpul să se instaleze o lucrare protetică permanentă, fie că este vorba de o singură coroană, de o punte pe implanturi sau de o proteză dentară completă.

Medicul va selecta tipul de coroană în funcție de zona reabilitată, de nevoia de estetică, precum și în funcție de preferințele și posibilitățile financiare ale pacientului. În general, în zonele frontale, pentru a obține un rezultat estetic superior, se apelează la coroane de zirconiu, placate sau nu cu ceramică.

Durata de viață a coroanelor, cu o îngrijire adecvată, este de la 5 la 15 ani, în funcție de materialul de fabricație. Schimbarea unei coroane dentare este foarte simplă, și nu afectează implantul în sine. 

Implantul, dacă este bine osteointegrat, poate rezista în gură și toată viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.