Cele mai eficiente metode naturale de creștere a apetitului sexual

136
Publicitate

Cele mai eficiente metode naturale de creștere a apetitului sexualCercetările arată că aproape o treime dintre femei și 15% dintre bărbați nu au dorința de a avea sex regulat. Dar există lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătății viața sexuală. Creșteți libidoul cu aceste schimbări de stil de viață aprobate de experți:

1. Gestionarea stresul și anxietății

Publicitate

Nivelurile ridicate de anxietate sunt o tulburare comună a funcției sexuale și a dorinței atât la bărbați, cât și la femei. Aceasta poate fi anxietate din cauza stresului de viață sau anxietate specifică. Persoanele cu programe de lucru încărcate, responsabilități sau alți factori de stres din viața lor se pot simți obosiți și, prin urmare, au libido scăzut.

2. Îmbunătățirea calității relației

Concentrarea pe îmbunătățirea relației poate crește libidoul fiecărui partener. Aceasta poate include:

• Planifică o noapte de întâlnire

• Participați la activități împreună în afara dormitorului

• Practicați comunicarea deschisă

• Alocați spațiu în program pentru a petrece timp de calitate împreună

3. Concentrarea pe preludiu

O experiență sexuală mai bună poate crește libidoul unei persoane. În multe cazuri, oamenii își pot îmbunătăți experiența sexuală petrecând mai mult timp în faza de preludiu. Acesta este deosebit de important, mai ales pentru femei.

4. Un somn odihnitor

Un somn bun de noapte poate îmbunătăți starea generală de spirit și nivelul de energie al unei persoane, iar unele studii au legat, de asemenea, calitatea somnului de libido. Un mic studiu din 2015 la femei a arătat că a dormi mai mult cu o noapte înainte a crescut libidoul a doua zi.

5. O alimentație echilibrată

Respectarea unei diete nutritive poate crește libidoul unei persoane prin favorizarea circulației sângelui și a sănătății inimii, precum și prin eliminarea anumitor alimente care reduc libidoul. Sindromul metabolic și bolile cardiovasculare pot afecta funcția fiziologică. PCOS poate afecta, de asemenea, nivelul hormonilor și poate perturba libidoul.

6. Folosirea afrodisiacelor

Un număr tot mai mare de cercetări există alimente pentru creșterea apetitului sexual, precum ciocolata, migdale, căpșuni și stridiile. Acestea sunt doar câteva dintre alimentele care reglează starea de spirit.

7. Activitate fizică în mod regulat

Exercițiile fizice regulate pot susține libidoul în multe feluri. Un studiu din 2015 asupra bărbaților cu terapia de privare de androgeni, care scade nivelul de testosteron, a constatat că exercițiile fizice regulate i-au ajutat pe bărbați să facă față preocupărilor legate de imaginea corporală, libidoul scăzut și schimbările în relații.

8. Menținerea unei greutăți moderate

Unii oameni de știință au legat excesul de greutate și obezitatea de libidoul scăzut și de alți factori asociați cu scăderea fertilității. Acest lucru se poate datora unor factori hormonali, cum ar fi nivelurile scăzute de testosteron.

Menținerea unei greutăți moderate poate îmbunătăți libidoul unei persoane atât fizic, cât și psihologic. O dietă sănătoasă, echilibrată și exerciții fizice regulate pot ajuta și la îmbunătățirea nivelului general de energie al unei persoane.

9. Terapie de cuplu

Sexualitatea este complexă, cu factori atât psihologici, cât și fizici. Chiar dacă o persoană are o condiție fizică care afectează libidoul, cum ar fi diabetul, îmbunătățirea răspunsurilor emoționale și psihologice la sex poate îmbunătăți libidoul și funcția sexuală.

Terapia poate ajuta la abordarea convingerilor negative despre cauzele secundare ale sexului scăzut, stimei de sine și libidoului, cum ar fi depresia și anxietatea. Consilierea relațională poate ajuta unii oameni să facă față factorilor care le afectează libidoul.

Există o mare variabilitate naturală a dorințelor sexuale ale oamenilor. Este important să rețineți că a avea un apetit sexual mai mic decât alții nu este neapărat o problemă. Cu toate acestea, dacă o persoană dorește să-și crească libidoul, există multe modalități care pot fi încercate. Acestea includ o dietă nutritivă, exerciții fizice regulate, reducerea anxietății și concentrarea pe îmbunătățirea intimității.

Libidoul scăzut este o problemă complexă care implică factori relaționali, psihologici și fizici. Înțelegerea cauzei poate ajuta o persoană să găsească cel mai bun tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.