Cele mai performante servicii intr-un cabinet de endocrinologie

416
Publicitate

Cand este cel mai potrivit sa te prezinti la un cabinet endocrinologie?

O multime de probleme medicale pot sa fie legate de dereglarile hormonale. Astfel ca in cazul in care va confruntati de foarte multa vreme cu o problema medicala, nu ar strica sa treceti sa va faceti o programare la un consult de endocrinologie.

Publicitate

Spre exemplu, una dintre problemele foarte adesea depistate in urma acestui consult este diabetul. De asemenea, se poate depista si sindromul ovarelor polichistice. La fel si ca diabetul, si aceasta este o boala extrem de comuna. De asemenea, acesti medici mai au de multe ori de a face cu paciente ce au tulburari tiroidiene.

Cand se recomanda sa iti faci un consult de endocrinologie?

Atunci cand observi aparitia unor simptome ce tin de problemele endocrinologice pe o perioada mai indelungata de timp, cel mai indicat este sa iti faci cat mai rapid posibil o programare la un cabinet de endocrinologie din Bucuresti. Fii atent la simptome precum:

  • Anormalitati ale ciclului menstrual;
  • Insomnie si palpitatii;
  • Hipertensiune arteriala;
  • Constipatie, raguseala, oboseala, intoleranta la rece;
  • Cresterea subita in greutate;
  • Dureri la nivelul sanilor.

Principalele boli care se pot descoperi la un consult de endocrinologie

Exista mai multe boli provocate de sistemului endocrin. Mai jos va prezint cateva exemple dintre cele mai frecvente boli, dar si simptomele acestora.

  • Diabetul – este cam cea mai cunoscuta si des intalnita boala cauzata de sistemul endocrin. Practic, pancreasul nu mai produce cantitatea suficienta de insulina pentru corp. Insulina este esentiala, deoarece ajuta corpul sa transforme zaharurile si amidonul in energia de care are nevoie. Neprezentarea la o consultatie de endocrinologie si descoperirea diabetuli tarziu sunt consecinte grave. Principalele simptome sunt urmatoarele: sete excesiva sau foame excesiva, oboseala, urinari dese, greata si varsaturi, pierderea sau cresterea brusca in greutate.
  • Sindromul ovarelor polichistice – aceasta boala de endocrinologie este destul de comuna. Aceasta este prezenta la femeile care au varsta cuprinsa intre 15 si 45 de ani, intr-o proportie cam de 8%. Sindromul ovarelor polichistice este legat de simptome ale menstruatiei neregulate, acnee si dificultate petru sarcina. Principalele simptome sunt urmatoarele: perioada menstruala neregulata, infertibilitate, probleme cu greutatea, cresterea in exces a parului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.