Clorura de magneziu – un plus de sanatate !

867
Publicitate

Clorura de magneziu este o sursa suplimentară de magneziu, un mineral care se găsește în mod natural în organism. Mineralul este esențial pentru  buna intretinere a funcțiilor musculare și nervoase, precum și pentru sănătatea inimii și a oaselor. Anumite alimente, cum ar fi nucile, cerealele integrale, fasolea și spanacul, reprezinta surse bogate de magneziu. Suplimentele de clorură de magneziu nu sunt necesare decât dacă aveți deficit de minerale.

Supliment pentru deficit:

Publicitate

Ca și în cazul altor suplimente alimentare, clorura de magneziu este destinată doar utilizării la adulții cu deficit de nutrienți. Anumite boli, cum ar fi diabetul de tip 2 și afecțiunile gastrointestinale cronice, pot să diminueze magneziul în timp. V-ar fi benefic sa utilizati clorură de magneziu dacă starea dumneavoastră de sănătate este pusa în pericol de deficiență, dar verificați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimente.

Ajută la prevenirea complicațiilor:

Dacă deficitul de magneziu este lăsat netratat, pot apărea și alte complicații. A nu avea suficientă cantitate de magneziu în organism împiedică absorbția altor minerale, cum ar fi calciu și potasiu. Utilizarea clorurii de magneziu pentru deficitul de magneziu ar putea ajuta la prevenirea complicațiilor asociate, cum ar fi scăderea calciului din sânge și scăderea cantității de potasiu.

Poate mentine sănătatea inimii:

Magneziul asigură ritmul normal al inimii. Unele cercetări au dus beneficiile mineralelor un pas mai departe sugerând că acestea pot juca un rol în prevenirea bolilor de inimă pe termen lung. În timp ce pacienții cu boli de inimă pot avea niveluri scăzute de magneziu din sânge, exista totusi o legătură solidă între sănătatea inimii și a mineralelor.

Magneziul se găsește în cantități mari în corpul uman și servește mai multor scopuri. Este responsabil pentru susținerea muncii nervilor și a mușchilor, reglează ritmul cardiac și întărește oasele. Unii oameni pot suferi de deficit de magneziu, în special cei care iau anumite tipuri de medicamente sau care suferă de tulburări intestinale care afectează absorbția de magneziu. Mai multe tipuri de suplimente pot rezolva deficitul de magneziu. Deși toți aceștia pot avea numele “magneziu” în numele lor, există diferențe între unii dintre acești compuși.

Clorura de magneziu este un tip de sare care provine inițial din apa de mare. Este adesea administrată oral pentru a rezolva hipomagneziemia ușoară. Diferitele tipuri de suplimente pot avea cantități diferite de magneziu elementar, ceea ce înseamnă că nu toate tipurile de clorura de magneziu din supliment sunt absorbite in mod direct de către organism. Clorura de magneziu are aproximativ 12% magneziu disponibil pentru absorbtie. Alternativ, sulfatul de magneziu sau cel din sarea Epsom conține doar 10% magneziu disponibil pentru absorbție.

Clorura de magneziu oferă o multitudine de beneficii pentru sănătatea corpului uman si pentru mentinerea acestuia tanar. Clorura de magneziu este utilizat frecvent atât în scopuri industriale, cât și în scopuri medicale, usurand foarte mult mentinerea sanatatii in viata de zi cu zi.

 

 

clorura-de-magneziu_1_2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.