Colectie de pietre semipretioase acvamarin

256

Fiecare persoana care se respecta are o minunata colectie de pietre semipretioase in colectiile proprii. Unele dintre acestea sunt mai bine cunoscute decat altele. De exemplu, pentru cei nascuti in luna iulie rubinul nu reprezinta altceva decat piatra lor norocoasa, pentru aprilie putem spune ca o piatra aducatoare de noroc si prosperitate este deosebitul diamantul. Dar o alta bijuterie la fel de frumoasa si incantatoare, potrivita mai ales pentru cei nascuti in luna martie este acvamarinul.

Piatra acvamarin se poate traduce ca ”apa de mare”. O gasim de multe ori de un albastru intens sau albastru cu nuante de verde deschis transparent, si este un membru al familiei beril. Culorile pot varia de la o nuanta aproape clara, foarte usor albastru pana la una mai profunda, sau verde albastru luminos. Este considerata o bijuterie semipretioasa, spre deosebire de diamant, smarald, safir si rubin, care sunt pietre pretioase. De obicei, acvamarinul este mai putin costisitor si mai usor de gasit in magazine.

 

Bijuteriile acvamarin http://www.glambazaar.ro/brands/acvamarin-35 sunt adesea tratate termic in cazul in care sunt foarte deschise la culoare atunci cand sunt extrase. Acest tratament le da o culoare de albastru profund, care, la randul sau, face din bijuteriile acvamarin unele mai pretioase si totodata pretul acestora crescand considerabil. Pietrele mai usoare, cum sunt si acestea, sunt un substitut frumos pentru diamante, in special daca sunt adaugate la bijuterii precum cerceii, inelele de logodna, bratari sau coliere. Pietrele acvamarin sunt ideale mai ales pentru coliere dar se pliaza la fel de bine si pe alte tipuri de bijuterii. Pentru ceva deosebit putem asocia o astfel de paitra cu aur alb sau argint pentru a completa tonurile reci ale acvamarinului. Se pare ca la fel de bine poate fi asociata si cu tonurile calde date de aurul galben. Acvamarin este considerata o piatra norocoasa, mai ales in vremurile istorice, cand marinarii plecati pe mare le tineau drept talismane. Astazi acestea sunt folosite pentru a echilibra zone bolnave ale corpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.