In articolele de specialitate de pe site-urile firmelor de profil clientii interesati gasesc intotdeauna descrieri ale lucrarilor de hidroizolatii.
Hidroizolatiile pot sa fie executate astfel:
– hidroizolatii monostrat respectiv prin aplicarea unui strat unic de membrana pe suportul existent ceea ce inseamna reabilitare dar si pe un suport executat de nou adica o constructie noua;
– hidroizolatii dublustrat ce presupune aplicarea a doua straturi ale membranelor atat pentru suportul deja existent respectiv pentru reabilitare dar si pe un suport proaspat executat adica pentru constructii noi.
Lucrarile de hidroizolatie se pot executate in cazul tesaselor la cele circulabile, necirculabile, ranversate precum si in cazul gradinilor suspendate.
Specialistii executa si hidroizolatii la fundatiile constructiilor, acestea avand un rol important in protectia contra infiltratiilor care sunt provenite din apele freatice, la infiltratiile care apar la fundatiile unei constructii si care pot sa duca la deteriorareain mod iremediabil a structurilor de rezistenta.
Firmele de hidroizolatii executa deasemeni astfel de lucrari la subsoluri in cazul infiltratiilor aparute in subsolurile neizolat sau la hidroizolatiile necorespunzator facute infiltratii care pot sa apara atat la nivelului apelor freatice dar si la cel al precipitatiilor abundente. Acest tip de infiltratii duc la disconfortul creat de exitenta apei in subsol dar si de degradarea produsa in timp la structurile cladirilor.
Se pot executa de catre firmele de hidroizolatii si lucrari in cazul parcarilor unde din cauza precipitatiilor dar si al neizolarii sau al hidroizolarii anterioare necorespunzatoare al parcarii ceea ce poate sa ajunga pana la situatii care vor cauza pagube materiale mari dar si imposibilitatea utilizarii parcarilor in conditii optime.
Hidroizolatii se pot face inclusiv bazinelor, acolo unde aceste lucrrai trebuie sa fie executate atat la interior dar si la exterior.
Neizolarea sau hidroizolarea necorespunzatoare facute la interiorul unui bazin poate sa duca la contaminarea apei incepand chiar din panza freatica. Deasemeni, neizolarea sau hidroizolarea facuta in mod necorespunzatoare la exteriorul unui bazin poate sa duca la contaminarea continutului pee care il are bazinul.
In cazul podurilor si al viaductelor, lipsa hidroizolatiei sau o hidroizolatie facuta necorespunzator poate sa deterioreze structura de rezistenta, acest lucru ducand la afectarea traficului.
Solutiile operationale in cazul tereselor circulabile constau in : turnarea betonului de pantă, aplicarea
amorsei bituminoase, executia barierei de vapori și de difuzie, executia termoizolației, montajul membranei bituminoase autoadezive, montajul membranei bituminoase ca strat închidere, executia stratului de separație, actionarea cu nisip sau adeziv, dupa caz, iar la final, montajul pavelelor sau al dalelor.
In cazul teraselor necirculabile etapele parcurse de specialistii firmelor de hidroizolatii sunt: turnarea betonului de pantă, aplicarea amorsei bituminoase, aplicarea barierei de vapori și difuzie, aplicarea termoizolației, a membranei bituminoase autoadezive si a membranei bituminoase in strat de închidere cu ardezie.
Fundațiile urmeaza urmatoare procedura : aplicarea amorsei bituminoase, a membranei bituminoase de tip P4, aplicarea membranei bituminoase de tip P3 si apoi a polistirenului extrudat.
Site-urile de specialitate inclusiv cele ale firmelor de hidroizolatii sunt pagini unde oricine este interesat poate sa gaseasca articole tehnice precum si de promovare, ca si materiale concepte cu scopul de a intelege mai bine conceptul de hidroizolatii.