Concursul Eurovision 2016

0
240

Eurovision-ul este unul dintre cele mai longevive si cunoscute show-uri televizate pe plan international. In anul 2016 spectacolul de muzica live ajunge la cea de-a 61-a editie. Prima difuzare a avut loc in anul 1956 si a avut impact puternic asupra publicului, astfel acest spectacol a devenit un simbol in lumea muzicii.

In ultimii ani cifrele de audienta ale Eurovision-ului au depasit 500 de milioane de telespectatori la nivel international. Din anul 2000 a fost posibila vizionarea online a concursului, inregistrand un numar de peste 74000 de vizualizari in mai mult de 140 de tari.

Anul acesta tara gazda a concursului Eurovision va fi Suedia, mai precis acesta va avea loc in Stockholm, ca urmare a castigarii editiei din 2015 de catre Mans Zelmerlöw (piesa Heroes).

La Eurovision 2016 vor participa 43 de tari si va avea loc pe 10, 12 si 14 mai in complexul Ericsson Globe. Dintre participantii la Eurovision 2016 se afla si Bosnia si Hertegovina, care anul acesta revine dupa o absenta de trei ani.

Extragerea care stabileste clasarea tarilor in semifinale a avut loc pe 25 ianuarie, astfel 18 tari vor concura in prima semifinala a spectacolului, iar in a doua semifinala vor performa un numar de 19 tari. Din totalul celor doua semifinale un numar de 20 de tari se vor duela in finala impreuna cu reprezentantul Suediei si reprezentantii celor din Big Five.

Anul acesta din diverse motive tari precum Portugalia, Slovacia, Turcia, Luxemburg, Andorra si Monaco nu vor participa la Eurovision.

Participantii la Eurovision 2016

In semifinala I se vor duela urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Moldova, Armenia, Cipru, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Malta, Rusia, Olanda si San Marino.

In semifinala II vor concura: Australia, Bulgaria, Danemarca, Israel, Latvia, Lituania, Norvegia, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Suedia, Ucraina, Irlanda, Albania, Belarus, Belgia si Macedonia.

Tarile din Big Five sunt: Marea Britanie, Franta, Spania, Germania, Italia. Acestea impreuna cu castigatoarea editiei din 2015 sunt clasate direct in finala.

Semifinalele Eurovision 2016 vor avea loc pe 10 si 12 mai, finala va fi difuzata pe 14 la ora 21:00 CET, ora 22:00 a Romaniei.

Cele doua semifinale si finala editiei de anul acesta al Eurovision-ului vor fi prezentate de catre Mans Zelmerlöw, castigatorul concursului de anul trecut, acesta si-a exprimat dorinta de a prezenta spectacolul chiar in seara cand a fost declarat castigator.

Pe 14 decembrie s-a anuntat ca Petra Mede si Mans Zelmerlöw sunt prezentatorii editiei Eurovision 2016.

Update-uri despre concurs se pot urmari pe eurovision.onlines.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.