Cum alegem cele mai bune produse de climatizare pentru locuinta?

308

 

Climatul s-a schimbat considerabil in ultimele decenii, chiar si in tara noastra, fapt pentru care in timpul verii adesea putem observa temperaturi foarte ridicate care pot avea un impact negativ asupra confortului nostru. In acest sens, in timp ce multi dintre noi aleg sa se retraga intr-un scurt concediu la munte, altii aleg sa isi amplaseze un aparat de climatizare, a carui popularitate este din ce in ce mai mare. Conform statisticilor, in perioadele caniculare de vara, vanzarea acestor aparate creste cu apoximativ 15-20 de ori spre deosebire de perioadele cu temperaturi normale. Dupa cum era de asteptat, alegerea unui aparat de climatizare reprezinta o decizie importanta si pe care trebuie sa o luam intr-o maniera cat mai responsabila.

Aparatele de climatizare se regasesc intr-o gama atat de larga incat luarea unei decizii adesea se transforma intr-o reala bataie de cap pentru majoritatea proprietarilor de locuinte. O modalitate foarte simpla prin care putem intra in posesia unui aparat de climatizare este prin intermediul Maniamall.ro, un magazin online de prestigiu care comercializeaza o varietate de electrocasnice si climatizare. Daca nu stii care dintre aparatele de climatizare ti se potrivesc cel mai bine, iata cateva criterii de selectie esentiale de care trebuie sa tinem cont.

Pretul

Chiar daca poate este gresit sa incepe cu pretul atunci cand vorbim despre criterii de selectie, de cele mai multe ori pretul este unul dintre principalii factori decisivi. Mai mult decat atat, daca ne stabilim un buget minim si unul maxim, vom avea posibilitatea de a reduce semnificativ aria cautarilor in acest sens. Preturile aparatelor de climatizare variaza destul de mult, in functie de brand, functionalitati, dar simultan si capacitatea acestuia influenteaza destul de mult pretul final al aparatului.

Capacitatea aparatului.

Capacitatea aparatului este un criteriu de selectie foarte important avand in vedere ca o alegere necorespunzatoare poate sa nu ne ofere rezultatele sconante, sau poate chiar sa ne afecteze starea de sanatate. In acest sens avem la dispozitie urmatoarele optiuni:

– Pentru o incapere cu suprafata cuprinsa intre 10 şi 25 mp se un aparat de 9.000 btu.

Pentru suprafata cuprinsa intre 15 – 35 mp – un aparat cu capacitatea de 12.000 btu.

Pentru 30 – 50 mp – se recomanda un aparat de aer conditionat de 18.000 btu.

– Pentru un spatiu de 40 – 70 mp unul de 24.000 btu.

Sistemul de filtrare.

Sistemul de filtrare al aparatului este de asemenea foarte important avand in vedere ca scopul acestuia este acela dea retine impuritatile si praful din incapere. In acest sens este indicat sa ne indreptam atentia inspre aparate de climatizare cu filtre de calitate si care pot fi curatate simplu si fara utilizarea de solutii toxice in acest sens.

Www.maniamall.ro este un magazin online care isi propune sa vina in intampinarea clientilor cu o variatate de produse electrocasnice de calitate si nu numai, la unele dintre cele mai avantajoase preturi de pe piata.

maniamall

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.