Cum îți amenajezi primul apartament cu un buget

462
Publicitate

Să te muți în propria locuință este un pas enorm. Chiar dacă înseamnă un efort financiar foarte mare, propria locuință, fie ea mai mică sau ceva mai departe de centru orașului decât ți-ai dorit vine cu un grad sporit de confort. Însă un apartament gol nu îți va îmbunătăți stilul de viață. El trebuie amenajat pentru a putea fi locuibil. Totuși, nu ar trebui să te forțezi să îl decorezi foarte repede și cu mobilă foarte scumpă. Există câteva modalități de a transforma niște pereți goi în locuința visurilor tale. Dacă cumpărarea apartamentului te-a lăsat fără bani în cont poți lua un împrumut online pentru a-ți amenaja apartamentul.

Mobila îți va face cea mai mare gaură în buget. Din acest motiv este indicat să o cumperi second hand sau să vezi care sunt lucrurile pe care părinții și prietenii tăi nu le mai folosesc. Târgurile de vechituri, consignațiile dar și site-urile de vânzare fără firme sunt pline de oferte pentru cei care nu vor să plătească prețul întreg pentru câteva piese de mobilier. Mobila second hand are avantajul de a putea fi modificată dacă vrei să obții un stil anume. Înainte de a investi în aceasta este important să îți măsori pereții pentru a ști dimensiunile necesare.

Publicitate
Cum îți amenajezi primul apartament cu un buget
Cum îți amenajezi primul apartament cu un buget

Bucătăria trebuie să aibă cele necesare. Fără o bibliotecă poți trăi o perioadă, însă fără aragaz, instrumente de gătit, farfurii și căni viața nu este tocmai ușoară. Dacă vrei ca vesela să fie la set, poți să profiți de oferte speciale sau să le cumperi de la târgurile de vechituri. Totuși, la început nu este obligatoriu ca totul să fie la fel. De asemenea, în ceea ce privește aparatele necesare fie poți să aștepți ca prețul lor să fie redus considerabil în magazine sau le poți cumpăra second hand. Totuși, pentru că sunt mai scumpe și pentru că le vei folosi mai mult timp, este indicat să le cumperi noi, chiar dacă investiția este mai mare.

Nu numai în mobilă și aparatură trebuie investit ci și în atmosferă. Apartamentul cu siguranță va veni cu câteva lustre însă niște lămpi vor înveseli și lumina atmosfera. Partea bună este că lămpile stau într-un colț și nu se uzează foarte ușor. Astfel, le poți cumpăra la mâna a doua fără probleme. Ideal ar fi să cumperi câteva piese de bază pe care apoi să le înfrumusețezi tu. Însă dacă nu vrei sau nu poți să faci acest lucru, poți să vânezi obiectele care îți plac cel mai mult.

Există și câteva lucruri pe care nu este indicat să le cumperi second hand cum ar fi așternuturile, prosoapele și salteaua de pat. Deși sunt mai scumpe, în special salteaua, durabilitatea acestora este un factor cheie în investiție. Prin urmare, dacă le cumperi la mâna a doua, viața lor este deja mai scurtă. De asemenea, ar trebui să te gândești în primul rând la igienă. Pentru că pielea ta intră în contact direct cu acestea, este indicat să optezi pentru variantele noi.

Amenajarea unui apartament nou nu se întâmplă peste noapte în special dacă nu aveți un stil de design foarte bine definit. Cu toate acestea, chiar și cu un buget limitat poți face multe pentru a-ți personaliza spațiul în care vei trăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.