Cum să ai grijă de creierul și mintea ta în fiecare zi?

185
Publicitate

Creierul este un organ misterios și fascinant, fiind considerat și cea mai importantă parte a corpului. Din păcate, oamenii nu folosesc pe deplin capacitățile sale, iar stare mentală se deteriorează o dată cu trecerea timpului. Experții spun că modificările adverse ale creierului încep la vârsta de 30 de ani. Dar cum să ai grijă de mintea ta în fiecare zi, pentru a te bucura de eficiență maximă pentru tot restul vieții?

Publicitate

Dieta pentru creier

Întâmpini probleme în a-ți aminti parole importante sau coduri PIN, ca să nu mai vorbim de lista de cumpărături? Datorită unei alimentații adecvate, îți poți îmbunătăți cu ușurință memoria și îți poți stimula creierul să muncească mai mult. Ce ar trebui inclus în dietă?

În primul rând, produsele care conțin Omega-3, adică pește, nuci, semințe de in, avocado și uleiuri vegetale. Memoria și concentrarea se vor îmbunătăți cu lecitina din ouă, arahide și ficat. Vitaminele B sunt de asemenea importante, deoarece au un efect pozitiv asupra sistemului nervos. Cele mai bune surse de vitamine sunt cerealele integrale, leguminoasele, semințele și nucile. Nu uita de fructe și legume proaspete, precum fructele de pădure( afine, zmeură, mure).În plus, hidratarea este foarte importantă, iar alcoolul, țigările sau diferitele tipuri de lichide cu nicotină trebuie evitate. Dacă doreşti să suplimentezi aportul de minerale şi vitamine şi să ingerezi suplimente alimentare, este indicat să soliciţi sfatul specialistului, acesta în urma unor analize minuţioase, îţi va recomanda cele mai potrivite variante.

Antrenamentul creierului

Există multe metode pe care le poți folosi pentru a-ți îmbunătăți memoria. Rezolvarea cuvintelor încrucișate, sudoku sau jocurile de logică sunt moduri simple de a-ți stimula mintea.

O altă modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți performanța mentală este și învățarea limbilor străine. În plus, merită să îți oferi o varietate de noi stimuli – mici schimbări în obiceiurile de zi cu zi stimulează neuronii și creează noi conexiuni între celulele creierului. De asemenea, poți asculta muzică clasică, poți vizita o galerie de artă sau poți medita.

Exerciții pentru concentrare

Merită să știi că activitatea fizică nu afectează doar starea și aspectul corpului, ci stimulează și mintea. Ce sporturi sunt recomandate în special? Activitatea fizică moderată, cum ar fi mersul pe jos, înotul, yoga sau gimnastica, funcționează cel mai bine. Când te miști în aer liber, nu doar mușchii corpului sunt modelați, ci și creierul – este mai oxigenat și în el se creează noi conexiuni între neuroni, crescând capacitatea de concentrare.

Stresul, alimentația necorespunzătoare și lipsa activităților creative încetinesc creierul și încep să apară probleme de memorie și concentrare. Poți avea grijă de starea creierului în fiecare zi – tot ce ai nevoie este o dietă sănătoasă, gingko biloba și o doză de exerciții fizice și mentale. Astfel îți vei menține creierul sănătos și va reuși să funcționeze eficient zi de zi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.