Daca ai la dispozitie un buget mic, nu te grabi sa renunti la visul tau de a-ti construi propria casa.
Pe baza experientei companiilor de proiectari, daca ai un teren, poti construi o casa, daca alegi un model dintre numeroasele proiecte case mici si ieftine.
Prin design „corect”, intelegem un design de incredere, tinand cont de principalele caracteristici, stilul de viata al membrilor familiei si un buget accesibil. Pentru ca planul sa devina realitate, pe langa principiile care se refera direct la aceste modele case mici, este important sa respecti urmatoarele reguli:
- Scapa de conceptia gresita ca ai nevoie de cele mai ieftine materiale pentru a construi o casa ieftina.
Este mai bine sa abordezi problema alegerii materialelor intr-o maniera cuprinzatoare: compara argumentele pro si contra, studiaza specificul tehnologiei si alege in functie de disponibilitate.
- Nu poti construi o casa fara un proiect, geologia terenului si o estimare atent calculata. Mai mult decat atat, toate acestea ajuta la economisirea banilor.
Principii de planificare a unei case bugetare
Recomandarile pentru planificarea unei case de clasa economica sunt urmatoarele:
- Zone mici ale peretilor interiori
Cu cat suprafata peretilor interiori este mai mica, cu atat mai profitabila. Acestea nu ar trebui sa permita amenajari complicate.
- Profita la maximum de fiecare metru patrat de spatiu
Ca indicator, poti lua raportul dintre spatiul total si util.
- Utilizarea spatiilor mici
Ai grija sa utilizezi fiecare spatiu, chiar daca la inceput iti pare ca nu ai ce face cu el.
- Amenajarea atenta al etajului al doilea
De asemenea, merita sa acorzi atentie locatiei bucatariei si bailor, deoarece aceste camere sunt cele mai scumpe in mobilarea interiorului. Acestea necesita furnizarea de ventilatie, alimentare cu apa si canalizare, instalarea de echipamente adecvate, iar lucrarile de placi la decorarea interioara sunt una dintre cele mai scumpe. Prin urmare, daca un dezvoltator incearca sa reduca costurile, suprafata totala a acestor spatii nu ar trebui sa fie mare, ci ar trebui sa fie amplasate avantajos una langa alta.
Astfel, principiile de baza ale acestor proiecte de case mici constau in:
- Forma dreptunghiulara sau patrata simpla
- Acoperis in doua versale
- Lipsa garajului si subsolului
- Forma traditionala de ferestre
- Suprafata totala mica a casei, camere nu mai mult de 6×6
- Peretii portanti ai celui de-al doilea nivel sunt amplasati deasupra structurilor portante ale primului
- Teren neted
Acum depinde de tine sa construiesti o casa de incredere, la buget, pentru rezidenta permanenta, folosind orice tehnologie descrisa in acest material. Principalul lucru este sa abordezi problema constructiei economice intr-o maniera cuprinzatoare: dupa ce ai determinat bugetul, dupa ce ai studiat avantajele si dezavantajele materialelor, ai aflat specificul tehnologiei de construire a unei case si cunosti fiecare etapa de constructie din proiect. Fara o abordare integrata in etapa de alegere a unui proiect, vei fi bantuit constant de problemele care vor aparea la fiecare etapa de lucru.
Un aspect placut al unei locuinte premium este important si pin prisma mobilierului de interior si trebuie sa stiti cand merita sa cumparati un set de mobilier de gradina pentru aspect cat mai placut al locuintei dumneavoastra.