Cum să alegi o saltea anti-alergică ?

328
Publicitate

Dacă sunteți alergic la praf sau acarieni, ar trebui să acordați atenție sporită saltelei pe care o aveți pe pat. Salteaua poate fi un pericol daca nu este bine întreținută sau dacă compoziția ei nu este menită să reducă alergiile. Acarienii se hrănesc cu transpirația umană și resturi de piele moartă. Astfel de reziduuri se găsesc ușor pe suprafața saltelelor. Cu cât o saltea este mai veche, cu atât este mai probabil să găsiți acarieni pe ea. Le place căldura și umiditatea pe care le poate oferi o saltea.

Publicitate

Prin urmare, este important să vă întrețineți salteaua în mod regulat. Chiar daca o saltea este foarte bine curățată, trebuie luat în calcul compoziția acesteia. În funcție de materialul saltelei, acarienii se pot răspândi și înmulți mai mult sau mai puțin rapid. Prin urmare, pentru cei alergici este recomandată o saltea special. Vedeți aici mai multe modele saltele anti-alergice, din materiale ecologice de calitate.

De ce ar trebui să alegi o saltea împotriva alergiilor?

Dacă sunteți alergic și nu acordați atenție compoziției saltelei, este posibil să aveți probleme. În ciuda straturilor antialergice ale saltelelor, pielea poate fi sensibilă la acarieni.

Un atac de alergie se poate produce din primele nopți si are efecte pe termen lung. Prin urmare, este necesar să alegeți o saltea împotriva alergiilor pentru a evita urticaria sau eczemele.

Cerințe pentru o saltea bună pentru alergii

Compoziția saltelei joacă un rol foarte important, mai ales pentru cei care suferă de alergii.

În timp ce saltelele obișnuite cu arcuri sunt un teren excelent pentru praf și alergeni, saltelele speciale antialergice, cum ar fi saltelele din spumă rece și din latex, oferă o protecție mai bună pentru a reduce prezența acarienilor. În acest fel, se poate asigura un somn mult mai bun și se reduce problema alergiei la praful din casă

Cum se previn alergiile cauzate de acarieni?

Vă recomandăm să vă curățați salteaua în mod regulat,  folosind produse cu pH neutru. Unele produse de curățenie pot declanșa alergii, așa că verificați eticheta înainte de a le folosi. De asemenea, vă sfătuim să aveți o husă de saltea anti-acarieni pentru a evita alergiile. Husele sunt detașabile și trebuie spălate la cel puțin 60 de grade pentru a ucide bacteriile.

E bine să verificați dacă protecția pentru saltea, cearșafurile și pernele sunt hipoalergenice. De asemenea, ar trebui schimbate cearșafurile și fețele de pernă săptămânal pentru a preveni depozitarea bacteriilor.

Scăpați de umiditatea din camera folosind un dezumidificator. De asemenea, trebuie să vă asigurați că salteaua poate fi întotdeauna ventilată. Dacă somiera este din lemn, este mai bine să nu aveți sertare pentru pat, pentru a asigura o bună ventilație. Temperatura camerei joacă un rol important: între 18 și 20°C maxim. Aerisirea încăperii este si ea importanta. Dacă aerisiți dormitorul cel puțin o dată pe zi, aproximativ 30 de minute, se vor elimina acarienii care conduc la alergii.

Simptome de alergie la acarienii prezenți într-o saltea

Din păcate, dacă suferiți de alergii noaptea din cauza saltelei, este posibil să prezentați mai multe simptome. Persoanele alergice la acarieni vor avea o calitate mai scăzută a vieții, un somn dificil. Iată lista diferitelor simptome ale alergiei la acarienii prezenți într-o saltea: nas înfundat, care curge, ochii înroșiți, strănut, piele iritată, eczema, dificultăți de respirație, dureri de cap, oboseală. Aceste simptome pot fi înlăturate dacă alegeți o saltea de calitate, din material anti-alergic.

Pe https://mattro.ro/saltele găsiți modele de saltele anti-alergice, din spumă cu memorie, fabricate din țesături anti bacteriene Green Life, pentru un confort sporit și un somn de calitate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.