Cum sa faci programe de motivare pentru angajati

227

Multi dintre angajatori considera ca motivarea angajatilor tine cel mai mult de partea financiara. Insa poti gasi si o altfel de modalitate ca sa faci acest lucru pentru salariati. Iata despre ce este vorba:

Motivare pentru angajati cu bonuri cadou

O alta metoda prin care un sef de departament ori un patron poate avea angajati motivati este si comportamentul intelegator. O metoda mai buna este sa le explice fara sa ii puna la zid ce si unde au gresit. De asemenea, este important ca persoanele aflate in functii de conducere sa ceara si opinia angajatilor atunci cand trebuie luate decizii importante pentru departament, e un bun program de motivare. Nu este deloc o atitudine de motivare a angajatilor daca le sunt impuse sarcini fara sa fie consultati, spun specialistii in resurse umane.

Tot modalitati prin care sa ii faci pe cei din echipa cu care lucrezi sa vina cu placere la serviciu sunt teambuildingurile, dar si acordarea de bonuri de masa. Arata-le, de asemenea, cat de importanti sunt pentru companie, cat este de importanta munca de echipa, astfel incat echipa sa devina din ce in ce mai sudata si munca sa fie mai usor de facut.

 

Arata intelegere!

Nu doar partea financiara este un program de motivare pentru angajatii unei companii. Un patron sau un sef de departament isi poate face fericiti subalternii si prin alte metode. Este util sa le arate aprecierea si multumirea cand au facut un lucru bun sau cand au terminat o sarcina cu mai multe zile inaintea deadline-ului. Un sef care ofera motivare angajatilor lui  stie sa le asculte problemele si este intelegator.

Motivarea angajatilor sta si in petreceri

O mica  petrecere de ziua de nastere a unui  angajat, la care sa participe colegii apropiati, reprezinta o buna forma de motivare pentru angajati.

 

Si o iesire la un club sau la un restaurant dupa program ii poate face pe subalterni sa se simta mai apropiati de seful lor. Este tot un bun program de motivare, pentru ca angajatii se simt apreciati, stiu ca nu au muncit degeaba. Este foarte important acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.