Cum sa va vindeti la masina personala

242

Deci v-ati decis sa va vindeti masina! Procesul de vanzare a masinii proprii nu este atat de complicat pe cat ati putea sa credeti la inceput. Dar determinarea valorii corecte de revanzare a unei masini second hand poate uneori sa devina subiectiva. Exista diversi factori care pot influenta pretul unui autoturism folosit, second hand, cum ar fi starea generala a masinii, kilometrajul, garantia, etc. O modalitate excelenta de a ajunge la o valoare reala de revanzare a masinii dumneavoastra este prin a incerca sa intelegeti cat de mult modelul pe care incercati sa il vindeti este in prezent cumparat sau vandut pe piata de masini.

Cunoasteti piata
Se poate vinde masina cu usurinta? Este la cautare modelul de
bmw second hand pe care vreti sa il vindeti? Va trebui sa scadeti mult pretul in cazul in care nu este prea mare cerere? Este momentul potrivit sa va vindeti masina?

Strangeti informatii despre masina dumneavoastra
Urmatorul pas este sa va cunoasteti bine masina. Colectati toate informatiile despre masina dumneavoastra care determina valoarea sa. Faceti o fisa cu anul la care s-a lansat modelul, anul de fabricatie folosind actele originale ale masinii sau autocolantul. Apoi, vedeti daca masina dumneavoastra are caracteristici suplimentare cum ar fi scaune din piele, sistem incorporat de muzica, sistem de divertisment pentru scaunele din spate, etc. Aceste caracteristici pot adauga bani la valoarea de revanzare a masinii. Prin urmare, nu uitati sa notati si toate aceste detalii.

Tineti cont de situatia actuala a masinii dumneavoastra
Retineti kilometrajul curent al masinii dumneavoastra. Verificati manualul si aflati daca masina dumneavoastra este inca in garantie. Daca da, acest lucru ar putea sa va aduca mai multa valoare de revanzare. Daca ati cheltuit ceva cu privire la intretinerea si reparatiile masinii dumneavoastra, notati absolut tot, ca sa aveti o suma cu cheltuielile totale. S-ar putea sa va ajute sa obtineti un pret de revanzare mai bun daca i-ati facut, de exemplu, imbunatatiri considerabile.

Faceti comparatii de preturi si modele
O data ce ati adunat toate informatiile, va trebui acum sa cercetati preturile de revanzare ale unor masini similare. De exemplu, daca aveti
marca Volkswagen, vedeti cum cat se vinde aceasta marca. Aceste informatii pot fi obtinute utilizand diferite site-uri de preturi online. Preturile pot varia in functie de modul de utilizare si de starea actuala a masinii. Dupa aceasta, va trebui sa faceti o nota despre intervalul mediu cu preturi pentru masinile similare.

Determinati pretul la care ati vrea sa vindeti masina
Acum ca aveti lista de preturi pentru masini similare, urmatorul pas este sa stabiliti o valoare de piata corecta pentru masina dumneavoastra. Alegeti un numar din intervalul de preturi pe care l-ati obtinut cand ati facut cercetarea de piata. Cu cat mai mare sau mai mic este o alegere personala. Daca masina dumneavoastra are caracteristici suplimentare cum ar fi sistemul stereo sau jante din aliaj, puteti cere mai mult. O masina in garantie va poate aduce, de asemeni, un pret mult mai bun.

Prezentati-va masina in mod competitiv
Asa cum am mentionat mai devreme, lasati loc negocierilor. Cereti un pic mai mult decat va asteptati sa primiti, ca sa puteti negocia. In cazul in care obtineti ceea ce cereti, ar fi grozav. In cazul in care cumparatorul negociaza un pic, nu va fi o mare pierdere. S-ar putea sa doriti sa mai lasati din pretul dorit daca doriti o vanzare rapida a masinii.

download

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.