Cum se realizeaza izolarea fatadelor cu vata minerala – ghid de la Mesteru Manole

578
Publicitate

Astazi, Mesteru Manole va explica care sunt cei 7 pasi pe care trebuie sa ii respectati atunci cand doriti sa izolati fatadele cu vata minerala.

Pentru constructiile deja existente, trebuie sa verificati tencuiala veche si sa indepartati partile desprinse din aceasta si sa le umpleti pe cele goale, evident, daca acestea exista. Mesteru Manole va recomanda sa faceti acest lucru cu apa pulverizata.

Publicitate

Etapele montarii sistemul de izolatie cu vata minerala sunt urmatoarele:

  1. Montarea profilului la baza constructiei – vata minerala va fi prinsa de un profil de alumniu. Acesta va fi fixat la baza constructiei cu ancore surub pentru a oferi o baza solida a fatadei (aceste profile se monteaza doar in cazul in care nu exista bordura).
  2. Aplicarea mortarului adeziv – adezivul trebuie sa fie pe baza de ciment si polimer si trebuie aplicat in linie pe placi pe lungimea muchiilor si in locurile accesibile ce se gasesc pe suprafata interioara a placilor. Mesteru Manole recomanda acoperirea cu adeziv a 50% din suprafata unei placi. Este important ca adezivul sa nu se infiltreze intre imbinarile dintre placi.
  3. Aplicarea placilor de vata minerala pe structura de baza – vata minerala se va aseza una langa cealalta prin presare. Al doilea rand de vata minerala va trebui montat decalat fata de cel anterior cam cu jumatatea din lungimea unei placi. In cazul ferestrelor si usilor este indicata montarea unei placi intregi pentru a se evita posibilele fisuri.
  4. Fixarea placilor de vata minerala cu ancore cu surub – Mesteru Manole recomanda utilizarea ancorelor din polietilena cu surburi din otel. In general, este indicat sa utilizati 6 ancore surub pe un metru.
  5. Montarea profilelor de colt cu plasa de fibra si evident armarea coturilor in jurul deschiderilor – inainte de a se aplica primul strat de mortar din ciment si polimer, este recomandata armarea colturilor cladirii, dar si colturilor din jurul usilor si ferestrelor prin fixarea unor profile cu unghi cu plasa din fibra de sticla.
  6. Aplicarea mortarului peste care se va aseza plasa din fibra de sticla – aceasta trebuia presata si obligatoriu montata peste primul strat de mortar. Apoi, trebuie aplica si cel de-al doilea strat de mortat pe baza de ciment si polimer.
  7. Aplicarea amorsei si a stratului final – amorsa trebuie aplicata peste stratul de mortat uscat. Pentru stratul de finsare al fatadei izolate cu vata minerala, Mesteru Manole recomanda utilizare de mortare pe baza de: siliciu, silicon si gipsuri minerala decoravite.

Astfel, daca urmati cu atentie cei 7 pasi de mai sus, veti realiza o izolare eficienta cu vata minerala! Pentru a vedea oferta la vata minerala de la Mesteru Manole intrati pe urmatorul site: https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/termoizolatii/vata-minerala

vata minerala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.