Cum se realizeaza un gard din plasa bordurata?

1612
Publicitate

Gardul din panouri bordurate sau plasa bordurata a inceput sa fie un model din ce in ce mai utilizat datorita faptului ca arata bine din punct de vedere estetic, este extrem de rezistent timp si se construieste destul de usor. In combinatie cu stalpi din otel si cu o centura din beton, aceasta plasa bordurata este o alegere extrem de buna pentru realizarea unei imprejumuiri eficiente din toate punctele de vedere. Acesta se poate utiliza pentru a imprejmui case, terenuri, curti industriale, depozite etc.

Publicitate

Utilizand panouri bordurate se pot realiza garduri in foarte mult domenii

Dupa cum am mentionat anterior, un panou de gard bordurat zincat este un material foarte durabil si datorita faptului ca are un design simplu si placut se potriveste de foarte bine pentru a fi utilizat pentru realizarea imprejmuirilor dintr-o varietate mare de domenii. Mai mult decat atat, acum aceste materiale pentru garduri se gasesc si in culoarea verde, astfel incat se pot intrega mult mai usor in orice design.

Un panou de gard bordurat zincat este confectionate din sarma zincata de otel. Fiind supusa unui proces de zincare, sarma din care este realizat acest material il ajuta pe acesta sa nu rugineasca si astfel sa aiba o durata de viata foarte ridicata.

Materilale de care aveti nevoie pentru a realiza un gard din panouri bordurate sunt urmatoarele

 • Panouri bordurate
 • Stalpi de sustinere din teava
 • Elemente pentru prindere
 • Capace PVC
 • Unelte

Pasii pentru realizarea unui gard din plasa bordurata sunt urmatorii

 • In prima faza trebuie facute masuratorile exacte pe terenul unde se va realiza imprejmuirea
 • Montarea gardului se va face respectand sistemul stalp – panou de gard bordurat zincat – stalp si asa mai departe
 • Distanta dintre stalpii de sustinere va fi de 2000 sau 2500 cm in functie de dimensiunile unui panou de gard. Stalpii pe care vor fi prinse acestea trebuie sa fie cu 50 cm mai intalti decat un panou de gard, deoarece diferenta de 50 cm va intra in pamant pentru rezistenta.
 • Stalpii de sustinere din otel zincat (protectie anti-ruginire) vor avea o dimensiune de 60x40xh cm si vor fi prevazuti cu gauri prin care vor fi fixate cu elemente de prindere de care se va prinde plasa bordurata.
 • Plasa bordurata va fi prinsa de stalpii de sustinere pe latura de 40 cm cu elementele de prindere aferente
 • Elementele de prindere sunt alcatuite dintr-un surub cap T lungime 8.5 cm antirasucire impreuna cu o piulita zincata speciala pentru autoblocare
 • Dupa ce tot acest proces a fost incheiat, se vor utiliza capacele din PVC care vor avea fix dimensiunea stalpului. Acestea se vor pune peste stalpii de sustinere pentru a impiedica apa sa patrunda in interiorului lor prevenind astfel aparitia ruginii. Acest capac se prinde foarte usor printr-un simplu clic.

Asadar, este simplu sa realizati un gard din panouri bordurate daca urmati pasii de mai sus!

panouri bordurate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.