De ce este moneda euro atat de speciala?

501
Publicitate

Majoritatea ratelor de schimb valutar sunt date in functie de valoarea dolarului comparativ cu a monezii curente. In cazul monedei Euro, lucrurile sunt un pic diferite. Valoarea acesteia este stabilita in functie de cat valoreaza un euro in dolari americani, si nu invers.

Asadar, daca un dolar avea valoarea a 0.89 euro pe data de 26 iunie 2016, atunci un euro valora 1.11 dolari. Este aceeasi situatie cu lira din Marea Britanie, prezentata mai sus.

Publicitate

Moneda Euro a scazut considerabil de la valoarea sa absoluta, de pe data de 22 aprilie 2008, cand valora 1.60 dolari. Acest lucru s-a intamplat din cauza ca viitorul Uniunii Europene si al monedei Euro a fost pus sub semnul intrebarii, de vreme ce Marea Britanie a votat iesirea din Uniunea Europeana, celebrul Brexit. Mai mult, Banca Centrala Europeana si-a scazut rata de interes. Ceea ce a redus ratele bancilor pentru oricine dorea sa imprumute sau sa economiseasca in euro. Acest lucru a condus la reducerea valorii monezii insasi.

de ce este moneda euro

In martie 2015, ECB a anuntat versiunea proprie de „Politica monetara neconventionala”. Aceasta a adus valoarea Euro la 1.10 dolari. Euro s-a slabit si in timpul crizei din Grecia. Pentru mai multe detalii despre ratele de schimb valutar intre euro si dolar de-a lungul timpului, cautati conversia euro in dolari, iar pentru a fi la zi cu ceea ce se intampla in Romania, se poate consulta curs valutar BNR.

Fara doar si poate, euro este o moneda speciala. Este cea de-a doua cea mai populara moneda de schimb dupa dolar. Mai mult de 332 de milioane de oameni o folosesc. Popularitatea euro vine de la puterea Uniunii Europene. Este a treia cea mai mare economie din intreaga lume. Chiar daca Euro nu a fost adoptata si acceptata ca si moneda principala in toate tarile din UE, nicio alta moneda nu a fost mai aproape de globalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.