De ce tin cont bucurestenii cand isi cumpara o locuinta?

14

Ca urmarea a ultimilor ani, in care intreaga omenire s-a confruntat cu o criza sanitara fara precedent, preferintele romanilor in ceea ce priveste achizitiile imobiliare s-au schimbat. Dupa lunile petrecute inchisi in casa, tot mai multi oameni au inteles cat de important este spatiul si confortul din propria locuinta, ceea ce i-a determinat sa ia masuri.

Drept urmare, unu numar mare de romani a decis sa isi schimbe locuinta cu una mai spatioasa. In aceeasi situatie se afla si multi bucuresteni, ale caror preferinte s-au indreptat fie catre case individuale, cu curte, fie catre apartamente mari, cu 3 sau 4 camere.

Cine si de ce alege un apartamente in Bucuresti?

De obicei, casele de locuit sunt construite in zone de la marginea Capitalei, unde exista mai mult spatiu pentru a dezvolta un astfel de proiect. Acestea sunt preferate de cei care nu isi doresc sa renunte la masina personala si la confortul oferit de oras, dar au nevoie de mai mult spatiu si liniste.

In schimb, cei care nu au in plan sa se departeze de facilitatile oferite de un oras mare, aleg apartamentele, mai ales ca in ultimii ani au fost construite numeroase ansambluri rezidentiale noi. In general, blocurile din Bucuresti se afla in zone centrale, in apropierea unor puncte cheie pentru orice locuitor al orasului, ceea ce ii determina pe multi sa aleaga apartamentele in detrimentul caselor. Chiar si in aceste conditii, bucurestenii tin cont de anumite criterii atunci cand aleg sa cumpere un apartament.

Care sunt criteriile in functie de care se alege un apartament in Capitala?

Pe langa pretul imobilului si localizarea acestuia, cumparatorii mai tin cont si de alte criterii atunci cand isi aleg o noua locuinta. De exemplu, un apartament langa metrou va fi foarte apreciat de bucuresteni, care astfel nu vor mai fi nevoiti sa petreaca ore in sir blocati in trafic.

Drept urmare, proximitatea fata de statiile mijloacelor de transport in comun este unul dintre aceste criterii. De asemenea, existenta unitatilor de invatamant in apropierea imobilului va atrage tot mai multi noi locatari, in general familii tinere, cu copii.

Un alt criteriu este reprezentat de costurile de intretinere, care sunt de cele mai multe ori mai mici pentru un apartament – indiferent de dimensiunea acestuia – decat pentru o casa. In plus, pentru lucrarile de intretinere ale blocului participa toti locatarii, carora le revine o suma mica de bani pe care trebuie sa o achite.

Facilitatile pe care le ofera un ansamblu rezidential sunt si ele un aspecte foarte important pentru cumparatori. Ansamblurile nou dezvoltate sunt prevazute ca un cartier in sine, in care exista magazine, cafenele, sali de fitness si chiar gradinite. Astfel ca viitorii locatari vor avea la indemana aproape toate serviciile necesare zi de zi.

Prin urmare, in ciuda preturilor ridicate din sectorul imobiliar, inca mai exista cumparatori pentru locuintele din Capitala, care sunt insa foarte atenti si pretentiosi atunci cand vine vorba despre alegerea unui apartament in oras, pentru care trebuie sa plateasca sume uriase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.