Dexonline.net, trei dictionare intr-unul singur

271

Dictionarele online sunt unele dintre cele mai utile aplicatii aparute odata cu raspandirea accesului la internet si cresterea in frecventa utilizarii dispozitivelor mobile precum smartphone-urile si tabletele. Dexonline.net este o initiativa care duce ideea de dex online un pas mai departe combinand pe aceeasi pagina trei tipuri de dictionare – dictionarul explicativ clasic, un dictionar de rime si un dictionar de sinonime. Acest tip de dictionar online este gandit pentru a incuraja exprimarea corecta si a readuce in atentie importanta unui vocabular bogat.

Dictionar online pe dexonline.net

Partea de dictionar online a site-ului dexonline.net se foloseste de un design simplu, cu o interfata intuitiva in care accentul este pus pe campul de cautare si butonul cauta. Usurinta de utilizare este unul dintre cele mai importante criterii pentru succesul unui dictionar online. Ideea din spatele acestui tip de dictionare este aceea de a oferi o alternativa completa, usor si rapid de accesat, la dictionarele clasice, in format fizic.

Un dex online poate fi consultat in doar cateva secunde, de oriunde s-ar afla utilizatorul pentru a confirma intelesul unui cuvant sau a afla intelesul unui cuvant necunoscut intalnit in timpul unei conversatii, a unei sedinte la locul de munca sau al unui curs la facultate.

Categoriile de utilizatori care pot beneficia de pe urma folosirii acestei solutii rapide:

  • Elevii si studentii. Elevii si studentii sunt principala categorie careia ii este dedicata aceasta initiativa, pentru ca acesta este varsta la care obiceiurile de exprimare gresita in scris sau in vorbire se impamantenesc permanent si sunt foarte greu de corectat mai tarziu. De altfel, aceasta este si varsta la care este cel mai usor de dezvoltat vocabularul, creierul absorbind mult mai usor informatia.
  • Persoanele care lucreaza in domenii in care se foloseste limbajul de specialitate. Chiar si dupa cei cativa ani de facultate si internat, aproape orice doctor, avocat sau economist se poate intalni cu limbaj de specialitate pe care nu l-a intalnit pe bancile facultatii. Un dictionar online este cea mai rapida modalitate de a verifica expresia atunci cand dictionarele de specialitate nu sunt la indemana
  • Profesorii. Profesorii trebuie sa aiba un vocabular bogat, sa stapaneasca perfect limba romana si sa fie mereu gata sa raspunda chiar si celor mai dificile intrebari puse de studenti. De multe ori toate acestea sunt dificil de realizat in mod special in conditiile in care limba romana este atat de bogata si complexa.

Dexonline.net, un dictionar pentru poeti si scriitori

Pentru ca dexonline.net a fost lansat in ideea de a fi o sursa de imbogatire a vocabularului si punere in evidenta a frumusetii limbii romane, folosita tot mai des gresit in mediul online, partea dedicata creatiei artistice in versuri nu putea sa lipseasca. Dictionarele de rime si de sinonime sunt perfecte pentru poeti, de la cei care abia incep sa astearna primele versuri la cei care au deja publicate volume. Pentru ca inspiratia poate aparea oriunde si oricand, dexonline.net poate fi accesat de pe telefonul mobil, tableta sau laptop exact atunci cand rima perfecta refuza sa se lase descoperita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.