Diferenta intre curatenia comerciala si curatenia domestica

589

In multe scenarii, curatenia adecvata este foarte importanta, ca se face in mediul comercial sau in cel domestic. Dar care este diferenta dintre cele doua?

Diferenta majora este ca atunci cand vorbim de curatenie domestica aceasta are loc intr-un mediu rezidential, in timp ce curatenia comerciala este ceva ce se efectueaza intr-un mediu de afaceri si corporativ.

Un proprietar de casa poate alege sa faca singur curatenie sau sa angajeze niste menajere pentru a face asta. Firmele de asemenea pot angaja propria echipa pentru curatenie sau pot incheia un contact de colaborare cu o firma de curatenie profesionala.

Procesele de curatenie comerciala difera de cele utilizate intr-un mediu locuit. Acest lucru deoarece sarcinile de curatenie sunt efecuate la o scala mai larga. Multe dintre ustensilele folosite pentru a curata o firma mare, cum ar fi aspiratorul, ar putea fi pur si simplu prea puternice pentru a fi utilizate in casa, asadar este posibil sa nu fie niciodata folosite intr-o operatiune de curatenie domestica.

In plus aspiratoarele si toate celelalte echipamente pentru curatenie sunt mult mai scumpe si mai eficiente decat cele utilizate in curatenia domestica.

Multe firme sunt obligate sa indeplineasca anumite standarde de sanatate si siguranta daca doresc sa isi pastreze licenta de functionare. De exemplu, spitalele trebuie sa mentina nivele inalte de igiena daca nu isi doresc ca pacientii lor sa contacteze anumite boli in timp ce sunt ingrijiti sau restaurantele trebuie sa mentina o atmosfera igienica daca isi doresc sa poata servi mancarea conform standardelor si nu doresc sa isi imbolnaveasca clientii.

Pentru cei care efectueaza o curatenie comerciala este foarte important ca aceste standarde de sanatate sa fie implinite pentru ca altfel ar cauza multe probleme.

Cand e vorba de curatenia domestica, proprietarii de case isi pot impune propriile standarde, desi uneori aceste standarde pot fi la fel de mari. Dar de cele mai multe ori aceste standarde nu sunt reale, pentru ca in acea casa nu locuiesc decat maxim cateva pesoane, nu se compara cu sutele sau miile de oameni care vin intr-o companie zilnic. Datorita faptului ca nu exista standarde atat de inalte in cazul curateniei domestice, aceasta poate fi efectuata mult mai usor.

Sa luam ca exemplu spalatul geamurilor:

In cazul curateniei domestice, indiferent de cine este efectuata, in general se folosesc niste prosoape pliate de hartie, apa si un produs de curatat geamuri din comert. Desi consuma mult timp, metoda aceasta este eficienta pentru apartamente si case mici.

O firma comerciala de curatenie foloseste pentru geamuri alte ustensile: manere telescopice pentru spalat geamurile, o varietate de spalatoare din microfibra speciala si un produs de curatat geamurile profesionist.

In cadrul curateniei domestice toate produsele folosite sunt cele din comert, inclusiv cele pentru uz personal. In cadrul curateniei comerciale, indiferent ca sunt produse de curatenie, detergenti de bucatarie sau sapun lichid, toate acestea sunt produse profesionale, cumparate de firme de la distribuitori acreditati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.