Din ce este compus un sistem de alarma complet?

460
Publicitate

Unele persoane se intreaba din ce este compus un astfel de  sistem. Este o intrebare la care trebuie sa raspundem cu multa incredere deoarece nu este atat de usor precum pare. Multe alte persoane nu cunosc din ce este compus un astfel de sistem si sunt foarte multe cazuri in  care intervin probleme  de incompatibilitate. Senzorii, sirenele si tastaturile sunt doar elemente componente si nu pot forma singure un sistem de alarma. Prietenii de la SKUT.ro ne instruiesc in ceea ce priveste partile componente ale sistemelor de alarma din zilele noastre:

Un sistem de alarma inseamna mult mai mult decat un senzor sau o sirena. Asa cum au scris si cei de la capital.ro,  un sistem de alarma este compus din mai multe elemente ce il fac capabil sa functioneze la capacitate maxima.

Publicitate

Un sistem de alarma se poate compune din minim 4 elemente: tastatura, senzorii, centrala si sirena.

Acestea sunt cele 4 elemente ce compun sistemul de alarma ce poate functiona fara probleme atata timp cat nu exista pene de curent.

Se mai pot monta, in functie de necesitati, si alte componente la sistemului de alarma, dar acestea sunt optionale si se pot adauga dupa caz. Ca un exemplu avem modulele suplimentare.  Aceste module suplimentare sunt de mai multe feluri, insa cele mai comune sunt acelea care maresc numarul de intrari sau aduc comunicatie GSM.

Range extender-ul este un dispozitiv optional pentru semnalul radio ce are rolul de a mari raza de acoperire a sistemului. Acest range extender amplifica semnalul din aer si il trimite mai departe la o capacitate mai mare.

Unitatea de control ce preia toate informatiile si le proceseaza este centrala de alarma. Ea este creierul intregului sistem la care se vor conecta celelalte componente.  Trebuie sa fie tinunta intr-un loc pazit, ferit de inghet sau temperaturi ridicate.

Prin tastatura putem comunica cu centrala de alarma. Cu ajutorul acesteia o putem arma sau dezarma.Fara ajutorul ei nu se pot face. Aceasta este de mai multe feluri si se poate alege in functie de alarma incat sa fie compatibile si usor de folosit.

Senzorii ce urmeaza sa ii atasati de centrala sunt dupa preferintele fiecaruia. Puteti monta senzori de apa, de foc, de miscare etc.  Fiecare senzor se monteaza diferit in anumite zone din casa, unii in tavan iar altii in podea. Intrebati un specialist sau rugati un instalator sa va spuna de ce fel de senzori aveti nevoie.

Prin sirena, centrala poate comunica cu noi si ne avertizeaza ca cineva incearca sa ne faca un rau. Aceasta se declanseaza atunci cand senzorii detecteaza o problema, iar centrala proceseaza informatia. Sirena poate avea avertisment sonor si luminos dupa preferinte.

Bateria de backup este importanata atunci cand sistemul de alarma ramane fara curent electric din diverse  motive. Hotii, de obicei, taie cablurile electrice cand vor a face o spargere, dar puteti fi cu un pas inaintea lor.

In concluzie, asa arata un sistem de alarma, iar in cazul in care aveti intrebari puteti sa le adresati persoanelor specializate asa cum sunt cei de la magazinul online SKUT.ro; cu siguranta te vor ajuta sa achizitionezi sistemul de alarma potrivit nevoilor tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.