Efectele benefice ale utilizarii tigarii electronice

0
242

Utilizarea tigarii electronice nu reprezinta doar o alternativa la fumatul traditional, ci presupune si numeroase beneficii comparativ cu tigara clasica. Desi au existat si continua sa existe numeroase controverse in ceea ce priveste siguranta utilizarii tigarii electronice pe termen lung, s-a dovedit stiintific ca aceasta este mai putin daunatoare decat tigara obisnuita. Astfel, tigara electronica a fost aprobata de expertii in sanatate in urma unui studiu de lunga durata in care au fost comparate efectele tigarii electronice cu cele pe care le are tigara clasica asupra fumatorilor. Afla care sunt aceste efecte benefice, in cele ce urmează.

Tigara electronica NU dauneaza grav sanatatii

In primul rand, utilizarea tigarii electronice nu prezinta aceleasi riscuri asupra sanatatii precum fumatul traditional. Acest beneficiu major se explica prin faptul ca tigarile electronice, in afara de nicotina, nu contin alte substante daunatoare care se produc in timpul arderii tutunului, precum gudron sau monoxid de carbon. De asemenea, datorita tigarii electronice inhalezi cu 64% mai putine substante cancerigene si alte toxine, incepand chiar cu prima saptamana de la utilizare. Acest beneficiu este confirmat de catre Dr. Maciej Goniewicz, medic oncolog de renume si profesor la Roswell Park Cancer Institute, care a realizat un studiu in acest sens. Prin urmare, unul din efectele tigarii electronice este reducerea riscului unor boli precum cele de inima sau cancerul pulmonar. Un alt studiu a demonstrat ca trecerea de la fumatul clasic la utilizarea tigarii electronice imbunatateste tensiunea arteriala. Mai mult decat atat, toate studiile realizate pana in prezent au aratat ca vapatul pe termen scurt are efecte nesemnificative asupra plamanilor.

Tigara electronica NU creeaza dependenta

Deoarece in general nicotina din lichidul pentru tigara electronica nu are in componenta sa alcaloizi complecsi, fiind deci diferita de cea continuta de tutun, vapatul nu cauzeaza dependenta de nicotina precum fumatul. Astfel, tigara electronica poate inlocui foarte usor fumatul, care este un viciu nu numai daunator sanatatii, ci si costisitor. Fara a cauza dependenta, utilizarea tigarii electronice te va ajuta sa economisesti bani. Nu te vei apuca de fumat, ci dimpotriva, te vei lasa de acest viciu. Iata un alt beneficiu semnificativ al efectelor tigarii electronice.

Vapatul, o alternativa mai placuta decat fumatul

Spre deosebire de tigara traditionala, lichidul pentru tigara electronica este vaporizat si inhalat, iar in loc de arderea tutunului are loc incalzirea lichidului. In felul acesta eviti mirosul neplacut cauzat de fumul de tigara (impregnat pe maini, in haine, par) sau probleme cu sanatatea orala si respiratia urat mirositoare. Ba chiar poti opta pentru un lichid aromat. Totodata, vaporii de la tigara electronica contin de 450 de ori mai putine toxine decat fumul de tutun. Astfel, nu exista un risc ridicat ca cei din jurul tau sa fie afectati: vapatul pasiv este considerabil mai putin daunator decat fumatul pasiv, acesta fiind un beneficiu important in ceea ce priveste efectele tigarii electronice. Analiza chimica a vaporilor de tigara electronica a relevat o toxicitate mult mai mica decat fumul tigarilor clasice, vaporii necontinand monoxid de carbon, gudron si alte substante extrem de periculoase pentru organism. Prin urmare, utilizarea tigarii electronice este permisa in spatii publice, cu exceptia mijloacelor de transport in comun si a locurilor de joaca pentru copii.

Fara indoiala, vapatul este mult mai benefic decat fumatul, iar acest lucru este confirmat de nenumaratele studii si cercetari stiintifice asupra efectelor utilizarii tigarii electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.