Este timpul sa te programezi la un cabinet de alergologie? Afla detalii aici!

416
Publicitate

Există anumite probleme de alergie ce nu sunt atat de grave incat sa necesite o programare la un cabinet de alergologie. Deoarece in mare parte alergiile pot fi tinute sub control daca se utilizeaza anumite medicamente, pentru unele nefiind necesara nici macar o prescriptie medicala.

Publicitate

Totusi daca nu este adresata cum trebuie problema alergiilor la un consult alergologic, acestea pot avea un impact asupra calitatii vietii caci te pot impiedica de la realizarea anumitor activitatii zilnice.

Exista anumite alergii care pot pune chiar si viata omul in pericol. In astfel de cazuri o programare pentru un consult alergologic este mai mult decat necesara. Medicul va sti cel mai bine ce tip de tratament vi se potriveste cel mai bine.

cabinet de alergologie

Ce probleme de sanatate se pot descoperi in cadrul unei vizite la un cabinet de alergologie?

Desi este posibil ca o reactie alergica sa apara oriunde in organism, zonele care au cel mai mare risc sunt: nasul, ochii, plamani, stomacul, sinusurile, gatlejul si pielea. Desi celulele sistemului imunitar vor incerca intotdeauna sa lupte contra invadatorilor inhalati, inghititi sau ajung sa vina in contact cu pielea, nu de fiecare data au succes in a ii invinge in totalitate. In urma unui consult alergologic de cele mai multe ori se descopera probleme precum:

  1. Febra fanului – de cele mai multe ori pacientii care vin pentru un consult alergologic sunt diagnosticati cu febra fanului. Acesta este un termen general care are rol de a descrie reactiile alergice ce au loc in zona nasului. Printre simptome se pot include stranutatul, nasul infundat, mancarime a nasului, a ochilor sau a cerului gurii. Acest tip de alergie nu este intalnit pe timpul iernii si in alte perioade este declansat de polen sau mucegaiuri. Dar exista si exceptia in care poate aparea pe tot parcursul anului, iar in acest caz febra fanului este declansata de acarieni, animale de casa sau alergeni de la scoala sau de la locul de munca.
  2. Astm – o alta problema destul de des diagnosticata intr-un cabinet de alergologie este si astmul. Simtomele astmului sunt declansate de catre inflamarea tuburilor bronsice. De cele mai multe ori, tusea cronica este singurul simptom. Desi in general provoaca doar un mic disconfort, daca in urma unei vizite la un cabinet de alergologie vi s-a prescris un tratament pentru astm, luati-l cat mai in serios posibil deoarece va pune viata in pericol.

Cand este nevoie sa te programezi la un cabinet de alergologie?

Cele mai frecvente simptome care te trimit la un cabinet de alergologie sunt stranutul si congestia nazala. Dar trebuie sa fii atent si la faptul ca simptomele astmului si ale alergiile se dezvolta treptat in timp. Dar cu un tratament potrivit, alergiile pot fi tinute sub control.

oftalmologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.