O casa este o constructie care ofera protectie si care poate determina un stil de viata. Poti sa te simti bine in fiecare zi daca ai o casa realizata conform dorintelor si nevoilor tale. De aceea, este bine sa cunosti cateva aspecte legate de etapele implicate in constructii case la cheie. Vei avea o mai mare claritate si te vei bucura de posibilitatea de a planifica intr-un mod corect tot ceea ce urmeaza sa faci. Iata cele mai importante 7 etape incluse in acest proiect:
- Prima discutie si intalnire cu arhitectul
Este bine sa ai o idee referitoare la modul in care vrei sa arate casa viselor tale, insa este bine sa consulti un specialist pentru a putea sa vezi ce anume se poate realiza. Este bine sa pornesti la o prima discutie cu un arhitect bucuresti cu dorinta de a afla ceva nou si de a experimenta. Astfel, pastrand deschiderea de a capata informatii noi, vei putea descoperi variante suprinzatoare legate de ceea ce se poate realiza. O prima intalnire poate sa te ajute sa intelegi limitarile sau libertatea terenului pe care amplasezi casa. De asemenea, poti descoperi bucuria de a avea o buna impartire a casei, propusa de catre arhitect. Dupa intalnirile viitoare, vei putea obtine un proiect complet.
- Proiectul de arhitectura, aprobari si partea legala
Partea legala implicata in constructia unei case, este foarte importanta. Ea presupune obtinerea anumitor aprobari legale, a unor semnaturi si a unor documente care pot face posibila constructia acestei case. De aceea este bine sa urmezi pas cu pas, cu rabdare, toate etapele.
- Contract cu o firma de constructii
Firma de constructii aleasa este determinanta pentru modul in care este realizata casa, conform proiectului anterior obtinut. Multe firme constructii Bucuresti angajeaza mesteri si realizeaza fiecare parte a casei, urmand cu atentie pasii necesari. Firmele de constructii lucreaza cu oameni pasionati si cu experienta. Exista un supraveghetor sau un sef de santier, care urmareste constant desfasurarea lucrarilor, care trebuie sa se incadreze in propunerile existente.
- Fundatia
Fundatia este una dintre cele mai importante etape ale constructiei, alaturi de acoperis. Fundatia trebuie sa respecte indicatiile pana in cele mai mici detalii. Ea este baza casei si poate sustine un proiect daca este bine construita. Materialele folosite, modul in care sunt turnate sau grosimea, sunt elemente care se iau in considerare in verificarile realizate.
- Constructia in sine a peretilor si a tuturor celorlalte parti implicate
Dupa ce fundatia a fost turnata, urmeaza sa fie construita cas, mai intai la nivel de structura de baza, iar apoi in detaliu, pana la cele mai mici elemente din proiectul de arhitectura. Se iau in calcul si elementele decorative sau micile jocuri vizuale realizate pe fatade. Totul conteaza, pentru a indeplini cerintele proprietarului. Casa perfecta poate sa fie construita.
- Acoperisul si etapele lui
Acoperisul este foarte important pentru intreaga casa. El protejeaza toata constructia si de aceea realizarea sa este facuta cu mare atentie. Forma acoperisului poate sa fie simpla sau foarte complexa, in functie de proiectul realizat. Poti sa ai un acoperis tipic in doua ape sau unul tip terasa, precum si un acoperis complex, cu forme curbate sau alte detalii speciale. Pentru montaj acoperisuri trebuie sa apelezi la specialisti, care sunt contractati prin firma de constructii. Ei sunt angajati si pot face un acoperis durabil. Ei te vor sfatui si in legatura cu materialele pe care le cumperi. Acoperisul trebuie sa fie bine izolat si sa aiba toate etapele bine realizate pentru a fi conform cu nevoile de protectie cerute.
- Finisajele si terminarea completa a casei
In urma finalizarii constructiei grosiere, urmeaza o etapa ce tine de finisaje. Acestea sunt facute conform dorintelor tale, pentru a te reprezenta. Sunt alese materiale de calitate si mici elemente care sa te inspire si sa te bucure.
O casa este cea care este sediul vietii persoanale sau de familie. De aceea este importanta modalitatea de constructie si rezultatul final.