Firmele de mistery shooping din ce in ce mai cautate

270

Este de inteles ca majoritatea firmelor de pe piata din Romania au fost ceva mai sceptice cand a venit vorba de apelarea la serviciile unor astfel de firme de profil. Nu intotdeauna cele mai des intalnite unele din afara, legate de cercetare sau verificare, au acelasi impact si la noi in tara.

Inca odata, cele mai mari multinationale au aratat ca se poate, si au fost primii ce au apelat la aceste firme de mistery shopping, pentru acele servicii de verificare si evaluare a personalului sau. Este si de inteles, in astfel de companii este foarte greu sa-ti urmaresti cu rigurozitate angajatii si de accea este mai eficient sa apelezi la acel client misterios.

Acest client misterios este mai mult o unealta pentru acesta firma de cercetare, ce ofera diferitele servicii de mistery shopping. Se folosesc de aceste persoane ce sunt foarte atent ale si capabile sa creeze anumite rapoarte in unitatile pe care le evalueaza.

Fisa postului unui clinet misterios

Foarte important de mentionat este faptul ca, acest client misterios viziteaza locatia evaluata fara ca angajatii sau alt personal din cadrul firmei sa cunoasca profilul sau momentul cand va ajunge.

Cele mai importante aspecte per care clientul misterios trebuie sa le urmareasca sunt urmatoarele: modul cum este intampinat in unele unitati, acolo unde este necasar; amabilitatea si promtitudinea cu care il va ajuta angajatul; verificarea procesului de cumparare a unui produs, in cazul comerciantilor sau testarea anumitor servicii. Toata aceasta vizita a unui client misterios poate sa dureze de la cateva ore, pentru achizitionarea unui produs, sau pana la cateva zile, atunci cand testezi de exemplu serviciile unui hote.

La finalul evaluarii, toate datele culese si analizate de pe teren sunt trimise la firma de mistery shopping, iar impreuna cu toate informatiile preluate de la acest client misterios, se va redacta un raport cu date precise. In urma acestui raport, unitatea evaluata isi poate schimba strategia sau poate interveni acolo unde apar probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.