In sfarsit ai reusit! Ai pus mica ta afacere pe picioare, ai reusit sa faci si promovare la nivel local, ai atras clientii, totul este in regula. Deja ai un public interesat pe care l-ai identificat, dar cum poti sa le mentii viu interesul? Tactica aleasa de intreprinzatori mici si mari deopotriva consta in punerea la dispozitie a materialelor promotionale, fie ca vorbim de un magazin, cafenea, local de fast-food sau alte categorii. Cu totii am vazut la iesirea din diverse asemenea locuri celebrele flyere sau pliante viu colorate care ne indeamna parca sa le luam si sa le citim cu atentie in vederea unei eventuale vizite viitoare in acelasi local.
Spre deosebire de flyer, fratiorul sau mai mare, pliantul este un pic mai detaliat si mai elaborat, el fiind destinat publicului care este deja interesat de produsul sau serviciul oferit de afacerea ta, adica celor care stiu deja unde este localul tau si cu ce se ocupa in mare, dar vor sa afle detalii suplimentare. Pentru acest motiv, pliantul poate fi folosit si in alte contexte de acest fel, de exemplu la targuri sau festivaluri specializate pe anumite domenii si produse, evenimente care atrag prin insasi natura lor un public deja interesat si doritor de a rasfoi si citi informatiile suplimentare gasite in pliant. Daca strategia si bugetul de marketing permite, astfel de materiale pot fi incluse chiar in reviste sau ziare specializate sau folosite pentru promovare prin distribuirea lor in cutiile postale. In functie de cantitatea dorita, aceste preturi la flyere sunt mai mici sau mai mari!
Dimensiunile flyerelor, dintre cele mai diverse
Dimensiunile sunt diverse, dupa nevoia si exigenta clientului, traditionala fiind de obicei dimensiunea 1/3 din A4. Cand vine vorba de design, este bine sa cunoastem cateva reguli de baza in ceea ce priveste crearea de pliante si flyere la pret mic. In primul rand, textul trebuie sa fie lizibil atat prin folosirea unui font adecvat cat si prin utilizarea unor culori care sa contrasteze bine cu nuanta de culoare pe care am ales-o pentru fundal, altfel cititorul poate asocia citirea respectivului material cu o experienta neplacuta si obositoare pentru ochi. Apoi, aspectul trebuie sa tina cont de publicul interesat, fiind contraindicata de exemplu folosirea unui design prea „vesel” daca se promoveaza un eveniment mai sobru. Este necesara si o scurta documentare asupra combinatiilor cromatice, avand in vedere ca ochiul uman percepe anumite combinatii de culori ca fiind mai naturale decat altele, documentare ce poate fi usor realizata cu ajutorul internetului. Nu in ultimul rand, modelul trebuie sa fie original si personalizat pentru proiect, chiar daca foloseste eventuale surse de inspiratie externe, inevitabile in lumea informatiei in care traim azi.
Desigur, daca nu ai timpul sau energia necesara sa creezi un design potrivit, producatorii de pliante si flyere la preturi mici, cu siguranta iti pot pune la dispozitie experienta lor vasta in acest domeniu sau poti apela la serviciile unui grafician pentru a scapa de o bataie de cap suplimentara!
Foarte interesant articolul!