Formalitati vamale – tot ce trebuie sa stiti despre aceasta procedura

442
Publicitate

Procedura de formalitati vamale trebuie respectata pentru orice transport de marfuri din sau inspre Romania. Toate aceste formalitati vamale sunt reglementate de o legislatie in vigoare si se gasesc in Legea 121/2001. Aceasta procedura trebuie respectata de toti cei implicati in importul si exportul de marfuri, fiind obigatorie pentru orice tip de marfa.

Publicitate

Odata ce marfurile intra sau ies din tara printr-un punct vamal, seria de formalitati vamale contine de fapt o serie de reguli ce trebuie respectate de toate marfurile. Aceste reguli trebuie respectate, dupa cum spuneam mai sus, indiferent de modalitatea de transport aleasa: rutiera, maritima sau aeriana. Mai concret, in momentul in care marfurile ajung la vama acestea trebuie sa corespunda din punct de vedere fizic, cu lucrurile declarate in documentele de transport. Evident, inainte ca marfurile sa ajunga la vama, formalitatile vamale mentionate mai sus trebuiesc deja intocmite.
Realizarea acestei proceduri asigura un proces de vamuire mult mai rapid, lucru extrem de important pentru toate partile implicate in acest proces. Daca regulile sunt indeplinite marfa va ajunge la timp la destinatie si nu vor exista probleme.

De ce trebuie efectuata seria de formalitati vamale?

In primul rand, tranportatorul trebuie sa detina factura pentru marfurile respective. Toate formalitatile vamale cuprind o serie de specificatii cu privire la livrare, detalii despre marfa si asa mai departe, toate aceste lucrurile fiind subscrise unui standard international la Camera Internationala de Comert. Cu ajutorul acestor informatii, autoritatile vamale pot verifica foarte simplu daca totul este in regula si daca se respecta toate conditiile impuse.
Pentru ca toate lucrurile sa se desfasoare intr-un mod cat mai corect, fiecare expeditor trebuie sa declara valoarea reala a marfurilor transportate si nu una aproximativa. In caz contrar marfa va fi retinuta, deoarece autoritatea vamala va contesta valoarea marfii. De asemenea, toate produsele trebuie sa fie etichetete, ambalate corespunzator in functie de fiecare marfa in parte etc.
Avand toate aceste formalitati vamale efectuate transportul se va desfasura in conditii optime, iar problemele nu vor exista.

Rilvan Group realizeaza formalitati vamale pentru orice transport

Daca doriti ca marfa dumneavoastra sa ajunga la destinatie fara probleme atunci apelati cu incredere la un partener de incredere ca Rilvan Group. Aceasta companie se ocupa ca toate formalitatile vamale sa fie bine executate, lucru care va conduce la o livrare a marfurilor in cele mai bune conditii.
De asemenea, Rilvan Group ofera servicii de redactare pentru mai mult tipuri din acest domeniu:

  • RCDPS / formalitati vamale de import;
  • ECS / formalitati vamale de export;
  • NCTS / formalitati vamale de tranzit;
  • E-TIR / tranzit carnet TIR;
  • EUR 1 / certificat de miscare;
  • Depozitare / depozite cu autorizare vamala;
  • Intrastat – intocmire/depunere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.