Gardul de la Petrifalean, un strict necesar pentru o locuinta sigura

313

Fie ca vrem sa admitem sau nu, intimitatea joaca unul dintre cele mai importante roluri din viata noastra avand in vedere faptul ca adesea simtim nevoia sa ne izolam temporar de lumea exterioara. Singurul element care ne ofera atat siguranta cat si intimitate, este reprezentat fara indoiala de gardul locuintei. Cu toate ca acesta joaca un rol esential atat opentru locuinta noastra cat si pentru noi, adesea alegem sa consideram gardul locuintei drept un element secundar care nu este atat de esential.

Nimanui nu-i place ideea de a fi vazut de catre vecini in orice moment al zilei, astfel ca gardul care ne inconjoara locuintele reprezinta primul pas pe care il facem in vederea obtinerii intimitatii. Tehnologiile producatoare de astfel de elemente au avasat considerabil in ultimii ani, astfel ca recent avem posibilitati nenumarate atunci cand vine vorba de alegerile pe care le putem face in materie de garduri. Mai mult decat atat, astazi avem posibilitatea de a ne comanda gardul locuintei si prin intermediul internetului, la magazine de specialitate precum www.petrifalean.ro. Iata insa cateva aspecte importante pe care trebuie sa le stim despre cele frecvente tipuri de garduri pentru care se opteaza la ora actuala.

Gardurile din lemn sunt de departe in topul preferintelor noastre datorita faptului ca acestea dipsun de preturi extrem de accesibile si ofera simultan si un plus estetic locuintei. Principalul dezavantaj al lemnului natural, pe care foarte putini dintre noi il au in vedere este reprezentat de faptul ca fara o intretinere corespunzatoare, sub actiunea factorilor de mediu, lemnu lse degradeaza ceea ce ne pune in situatia de a-l schimba.

Gardurile din caramida sau din beton reprezinta optiunea multor proprietari datorita faptului ca acestea necesita o intretinere minima pentru a arata excelent chiar si pentru vreme indelungata. Pretul insa transforma aceste tipuri de garduri in variante destul de costisitoare, insa rezistenta si aspectul acestora ne atrag in mod constant.

Gardurile metalice am putea supune ca reprezinta o varinta de lux a gardurilor avand in vedere faptul ca au un aport estetic impresionant, dar si preturi destul de ridicate. Cu toate ca acestea sunt extrem de avantajoase pentrui locuintele moderne, zgomotul pe care acestea il produc in conditiile meteo nefavorabile adesea ii determina pe multi cumparatori sa-si indrepte atentia catre alte materiale.

Materialul din care este confectionat gardul reprezinta o simpla optiune, astfel ca fiecare in parte alege ceea ce considera de cuviinta ca se potrivste. Important este insa ca tipul de gard pentru care am optat sa reuseasca sa ne ofere intimitatea si siguranta de care avem nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.