Vizita la o clinica de fertilitate poate diagnostica problema si oferi solutii de tratament.
Pentru a informa potentialii pacienti asupra procedurilor, afectiunilor si importantei vizitei la un medicul specialist, exista site-uri precum www.ImiDorescCopii.ro, site-uri partenere ale unor cunoscute clinici de specialitate unde cuplurile cu probleme de fertilitate pot descoperi solutiile cu cel mai mare procent de reusita.
Ce inseamna vizita la o clinica de specialitate?
O vizita la o astfel de clinica incepe prin consultul medicului de specialitate care trebuie initial sa determine daca este sau nu vorba de probleme de infertilitate sau pur si simplu de o tehnica gresita. Se poate vorbi de infertilitate la cuplurile care incearca in mod activ sa concepa de peste 12 luni, tinand cont in acest timp de toate periodele de fertilitate ale partenerei. In cazul in care cuplul se prezinta mai devreme, acestia vor fi cel mai probabil reprogramati dupa ce a trecut o perioada de un an de la incepere incercarilor active.
Cuplurile care se prezinta dupa aceasta perioada sunt mai intai supuse unei serii de teste pentru a determina care este problema care impiedica conceptia. Aceste probleme pot fi de o parte sau de alta si chiar la ambii parteneri.
La femei poate fi vorba de o blocare a trompelor uterine, cauze hormonale, cauze legate de anatomia cervixului sau a uterului. Exista de asemenea cazuri de infertilitate inexplicabila care afecteaza peste 20% dintre femeile cu probleme si a caror cauza nu poate fi determinata nici macar in urma analizelor complexe.
La femei, testele de infertilitate se efectueaza prelevand monstre de sange si monstre din tesutul uterului.
La barbati, infertilitatea are legatura cu calitatea lichidului seminal, astfel ca orice tip de problema poate fi diagnosticat cu un singur test care masoara diversi parametri relevanti dintr-o monstra de lichid seminal. Testul pentru barbati este non invaziv si nedureros.
De ce este importanta vizita din timp la clinica?
Pacientii trebuie, in mod ideal, sa viziteze clinica de specialitate inca din momentul in care apar suspiciuni ca este vorba de o problema de infertilitate. Motivul pentru aceasta recomandare este unul bine intemeiat si anume acela ca la femei, sansele de a ramane insarcinate scad odata cu varsta. In mod asemanator, sansele de reusita ale unor interventii precum fertilizarea in vitro sau altele scad de asemenea dupa varsta de 35 de ani si continua sa scada procentual cu fiecare an.
Cuplurile cu cele mai mari sanse de a gasi o rezolvare in metodele de insemninare artificiala sunt cuplurile care detecteaza problema din timp si apeleaza la solutii alternative in momentul in care sansele de reusita sunt inca maxime. Interventiile repetate pot fi traumatizante si extrem de costisitoare, de aceea, la orice suspiciune ca ar exista o problema este ideal sa se viziteze o clinica de specialitate cat de rapid cu putinta.