In ce conditii poti folosi un carlig de remorcare pentru Skoda Fabia

764
Publicitate

Carligul de remorcare pentru Skoda Fabia se afla in posesia unui numar foarte mare de conducatori auto care folosesc acest model de autoturism. Majoritatea il utilizeaza pentru anexarea remorcilor si a rulotelor, insa cativa si l-au achizitionat doar pentru acele momente cand li se defecteaza masina in plin trafic sau cand, dimpotriva, vor sa ajute pe cineva al carui autoturism a cedat in circulatie.

Din pacate, legea nu mai permite folosirea carligului de tractare in orice conditii, iar conducatorii auto nu stiu acest lucru. Daca in urma cu doar cativa ani era permisa tractarea autoturismelor avariate in orice conditii, legislatia actuala nu mai permite remorcarea unui autovehicul care nu mai functioneaza deloc.

Publicitate

Prima conditie esentiala pe care trebuie sa o respecti atunci cand folosesti un carlig de remorcare pentru masina ta Skoda Fabia este ca motorul masinii tractate sa porneasca si sa nu se opreasca in mers. Avariile motorului, ale injectoarelor sau alte asemenea defectiuni care afecteaza capacitatea masinii de a rula pe sosea impun folosirea unei platforme pentru transportul autoturismului defect.

Poti insa sa tractezi o masina care are pana sau a carei directie nu mai functioneaza corespunzator. Singura conditie pe care o impune legea este ca autoturismul tractat sa fie cu motorul pornit.

Amenzile pentru folosirea necorespunzatoare a carligului de remorcare pentru Skoda Fabia sunt destul de piperate, mai ales pentru soferii cu venituri medii. Pretul acestora se ridica si la cateva sute de lei, iar soferii care tracteaza in mod ilicit o alta masina isi pot plati infractiunea si cu puncte de contraventie.

 

Chiar daca unii dintre conducatorii auto sunt nemultumiti de aceste noi reguli, trebuie sa constientizeze ca este mai importanta siguranta pe sosea decat orice altceva. In plus, amenzile sunt mult mai costisitoare decat sumele pe care un sofer cu masina avariata le-ar plati pentru o platforma, iar punctele – sanctiune pot lasa un sofer fara permis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.