Influenta pozitiva a jocurilor in aer liber asupra copiilor

Uneori, aspectul sigurantei are prioritate asupra nevoii copilului de descoperire. Cu toate acestea, aceasta dorinta de explorare trebuie indeplinita chiar daca genereaza unele riscuri controlate. Jocul in aer liber este o parte integranta a procesului de dezvoltare a copilului. Acesta este motivul pentru care este important sa permiti copiilor sa se distreze in aer liber imediat ce vremea o permite. Locurile de joaca in aer liber au devenit o necesitate in zilele noastre, in special in orasele mari unde este mai greu sa gasesti un loc de joaca pentru copii pe langa casa. Daca in jurul casei tale nu se gasesc amenajate astfel de spatii si te gandesti la o afacere, exista oportunitatea de a accesa granturi si fonduri europene pentru locuri de joaca pentru copii din care vei avea beneficii nu numai tu, dar si atatia copii dornici de distractie. Dar ce influenta au jocurile in aer liber pentru copii? Afla mai jos:

Avantajele jocurilor in aer liber

Jocul in aer liber nu numai ca promoveaza descoperirea mediului, dar iti permite, de asemenea, sa stabilesti o legatura pretioasa cu natura. Copiii exploreaza mediul natural si descopera flora si fauna care ii inconjoara.

Distractia in aer liber le permite, de asemenea, sa se miste, sa se joace, sa isi elimine anxietatile si sa isi testeze limitele capacitatilor lor fizice. In plus, unele jocuri in aer liber promoveaza dezvoltarea motorie si imbunatatesc capacitatea de a lua decizii.

Care sunt beneficiile pentru copil?

Jucandu-se in inima unui peisaj natural, copiii impartasesc momente ludice si educative. Diferitele jocuri in aer liber le permit sa faca zgomot, sa isi exprime tot dinamismul fara a fi atenti sa nu murdareasca sau chiar sa arunce un obiect fragil. De asemenea, ei pot experimenta un sentiment de mandrie si se pot simti apreciati cand se confrunta cu provocari fizice.

Afara, experientele senzoriale sunt bogate si foarte diverse. Intr-adevar, toate simturile sunt trezite si ofera acces la multe descoperiri. Sunetele padurii sau ale gradinii, mirosurile plantelor si textura lor, culorile unui anotimp si pentru cei norocosi, gustul fructelor de padure sau al fructelor culese din copaci.

Locurile de joaca in aer liber pot fi, de asemenea, foarte atragatoare in afara salii de sport. Intr-adevar, din motive aspre si inegale, copiii isi pot testa, de asemenea, echilibrul, isi pot imbunatati coordonarea si capacitatile fizice.

Cum sa obtii aceste beneficii?

Pentru ca un copil sa aiba toate aceste experiente si sa beneficieze de aceste numeroase beneficii, trebuie sa il incurajezi sa fie in aer liber, indiferent de varsta sa. In parc sau in padure, la locurile de joaca, aceste momente de divertisment vor fi intotdeauna binefacatoare.

Daca descoperi ca gradina ta nu are atractii, stii ca un copil va sti cum sa-si inventeze si sa-si puna in aplicare propriile jocuri sau il poti duce intr-un loc de joaca unde exista atatea posibilitati. Aceste situatii sunt, de asemenea, foarte benefice. In plus, poti, daca doresti, sa amenjezi un loc de joaca in aer liber. Copiii pot petrece ore alunecand pe tobogane sau pe balansoar.

In cele din urma, nu ezita sa sugerezi activitati in aer liber pentru copilul tau zilnic. In aer liber, el isi poate exercita cu adevarat si isi poate folosi toate abilitatile fizice. Cu toate acestea, stim cu totii ca activitatea fizica zilnica este o parte integranta a unui stil de viata sanatos.