Informatii generale despre cornier si utilizarea sa in constructii

338
Publicitate

Un cornier reprezinta un material de constructii metalurgic confectionat din otel carbon, al carui proces de productie implica o sectiune tranversala ce conduce la formarea unui unghi de 90 de grade. Acesta se poate folosi in diverse tipuri de proiecte, fiind utilizat in special pentru imbinarea diverselor elemente. Acesta este cunoscut si sub denumirea de profil L.

Publicitate

Principalele caracteristici ale unui cornier

Profilul de cornier este fabricat in conformitate cu anumite standarde internationale de calitate, fiind recunoscut pentru proprietatile sale ce il deosebesc de restul materialelor de constructii.

Dintre acestea, amintim urmatoarele caracteristici:

  • Datorita materiei prime din care este realizat (otel carbon), acesta este un material dur, rezistent si durabil. Astfel, acesta reprezinta o investie eficienta, oferind o stabilitate de lunga durata.
  • Cele doua laturi ale acestuia sunt perfect perepndiculare, fara ca axa sa prezinte vreo indoitura. Acesta este un caracter foarte important, iar unghiul de 90 de grade dintre cele doua laturi se pastreaza inclusiv dupa ce cornierul este supus unui proces de taiere.
  • Desi unghiul de 90 de grade ramane intotdeauna neschimbat, dimensiunile cornierului pot varia in ceea ce priveste latimea aripilor, dar si grosimea.

La ce se utilizeaza un cornier?

Acest material poate fi folosit in cadrul a numeroase proiecte de constructii, fie ele individuale sau civile/industriale, precum:

  • In cadrul diferitelor componente de structura;
  • Realizarea de piloni de sustinere;
  • Construirea navelor maritime si utilajelor industriale;
  • Realizarea elementelor metalice pentru remoarci sau a caroseriilor de vehicule;
  • Constructia de poduri si de camioane si vagoane de transport;
  • Proiecte gospodaresti, precum realizarea de porti, garduri, scari, balustrade.

Acesta actioneaza ca un liant intre diferitele componente pe care este montant. El indeplineste rolul de adjuvant pentru cresterea rezistentei constructiilor, detinand proprietati ce ii confera stabilitate mecanica si rezistenta in timp. De asemenea, poate fi montat in diferite moduri, precum sudarea sau nituirea, adaptandu-se cerintelor proiectului respectiv.

La Mesteru Manole gasiti cornier de diferite marimi

Un aspect foarte util al acestui material este varietatea de dimensiuni in care poate fi achizitionat. Astfel, aveti posibilitatea de a cumpara cornier de la Mesteru Manole cu dimensiuni curprinse intre 20 si 200 mm (partea lata) si 20 si 100 mm (partea ingusta. De asemenea, grosimile disponibile sunt intre 3 si 15 mm.

Alege Mesteru Manole pentru materiale de constructii de calitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.