Instructajul de protectia muncii difera de la un angajator la altul

423
Publicitate

In momentul in care te angajezi la o noua companie, este important ca angajatorul sa iti faca instructie de protectia muncii.

Instructajul de protectia muncii difera de la un angajator la altul

Publicitate

Securitatea si sanatatea angajatilor este primordiala intr-o companie, de aceea exista instructaj de protectia muncii, la care trebuie sa participe fiecare nou angajat. De asemenea, se fac si analize de angajare.

Potrivit legii, si salariatii, nu numai angajatorii, au obligatii. Obligatiile salariatiilor trebuie respectate, la fel cum si cele ale angajatorului trebuie sa fie respectate.

Un angajator va lua mereu orice masura necesara pentru protejarea salariatilor sai,  pentru prevenirea riscurilor profesionale. Astfel, pot fi facute sesiuni de informare, dar si traininguri.

Astfel, in situatii de risc, in urma unui instructaj privind protectia muncii, angajatul, dar si angajatorul trebuie sa stie sa se poarte.

Este nevoie de echipamente de protectie

In unele medii de lucru, precum santierele si uzinele, este nevoie ca un muncitor sa poarte echipamente de protectie, astfel incat sa nu aiba de suferit in cazul in care are loc vreun incident.

In cazul in care vreun angajat este in pericol, un angajator trebuie sa inlocuiasca ceea ce este periculos cu ceea ce nu este periculos sau cu ceea ce este mai putin periculos pentru angajatul sau. Ce trebuie sa mai stii este ca instructajul de protectia muncii nu trebuie sa se faca in niciun caz pe cheltuiala angajatului, ci pe cea a angajatorului. Prevenirea accidentelor de munca este foarte importanta in orice companie, pentru ca vor exista multe repercusiuni in cazul in care se intampla contrariul.

De exemplu, un angajator model trebuie sa faca mereu controlul starii materialelor, cel al utilajelor si substantelor folosite in procesul muncii, asta pentru asigurarea sanatatii salariatilor sai.

 

De exemplu, foarte important este ca pe toata durata unei zile caniculare, persoanele care lucreaza in constructii trebuie sa primeasca doi litri de apa pe zi, sau chiar mai  mult, pentru o buna hidratare. Asadar, instructajul  de protectia muncii este foarte important.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.