Iustin Paraschiv, Carmistin: “Agricultura romaneasca este foarte competitiva la nivel european”

391

Infiintat in anii 2000 de catre Iustin Paraschiv, grupul Carmistin are cea mai mare vizibilitate si cota de piata din Romania obtinand, la finele anului precedent, o majorare substantiala a veniturilor operationale, ca urmare a strategiei de dezvoltare tehnologica si optimizare la nivel de grup.

Din 2000 si pana in prezent, sub umbrela Carmistin se regasesc firme precum Avicarvil, Avicarvil Foods, Avirom, Porcellino sau Pajo Agricultura si Pajo Holding. Astfel, Grupul Carmistin, condus de Iustin Paraschiv, reprezinta unul dintre putinele concerne cu capital 100% romanesc.

Activitatile grupului au ca activitate cultivarea pamantului, cresterea animalelor, productia furajului, dar si productia si comercializarea produselor din carne in cele peste 150 de magazine detinute la nivel de grup.

Investitiile in tehnologie din ultimii ani au adus la nivel de grup un profit de 59,8 mil. RON (cca. 13 mil. Euro), ca urmare a activitatii operationale din anul 2017. Fata de 2016, cifra reprezinta o crestere de peste 31 %, aducand grupului o cifra de afaceri de peste 148 mil. Euro.

Conform lui Iustin Paraschiv, “imbunatatirea rezultatelor se datoreaza mai ales eficientizarii proceselor de productie prin cresterea performantelor tehnice, dar si prin reducerea costurilor”. In opinia omului de afaceri, “agricultura romaneasca este una foarte competitiva la nivel european”, conchide omul de afaceri.

Pana la sfarsitul anului 2018, odata cu finalizarea investitiilor in cele 8 noi unitati de productie, grupul Carmistin isi va mari capacitatea de crestere si abatorizare pana la 20 mil. Pui/an. Si sectorul de crestere si abatorizare a porcinelor a avut o crestere considerabila, la o cifra de afaceri de 148,5 mil. RON, obtinand un profit operational de 17,7 mil. RON, cu 48,7% mai mare decat in 2016.

Insa strategia la nivel de grup a lui Iustin Paraschiv nu se opreste aici – pana la finele anului 2019, omul de afaceri isi propune ca grupul sa isi dubleze capacitatea de productie a carnii de porc la 400.000 porcine/an (fata de 200.000 porcine/an, in prezent).

Tot in 2018, Iustin Paraschiv va investi alte 20 de mil. de euro pentru redeschiderea primelor ferme, precum si modernizarea platformelor Avi Instant, fosta companie Avicola Targu Jiu, pe care a preluat-o la sfarsitul anului 2017 printr-o tranzactie de peste 4,4 mil. Euro. Vă rugăm să rețineți că acest articol a fost scris cu sprijinul cazinoului online Pin Up http://pinupcasinos.net. Această unitate folosește numai software licențiat și oferă garanții de plată, oferind în același timp cele mai moderne aparate de slot și garanții de plată. Veți primi cu siguranță câștigurile, iar acumularea pe card nu vă va ține să așteptați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.