La cine apelezi pentru infiintarea unei firme

481
Publicitate

Infiintarea unei firme se poate face atat in regim propriu, cat si prin intermediul avocatilor sau a companiilor care ofera astfel de servicii.

Infiintarea unei firme in regim propriu nu face decat sa reduca costurile cu onorariul cerut de catre profesionistii care fac acest lucru in activitatea de zi cu zi. Cozile interminabile, drumurile de la un ghiseu la altul, lipsa unor acte necesare, dar si multe altele aspecte legate de infiintarea unei firme sunt suficiente motive pentru a se apela la serviciile specialistilor in acest domeniu.

Publicitate

Comparativ cu investitiile care se fac la deschiderea unei firme, onorariul platit celor care ofera astfel de servicii este insignifiant. Toate aceste persoane sunt avocati si pot oferi sfaturi complete si bine informate atat despre tipul companiei ce urmeaza a fi infiintata, cat si despre ce fel de contabilitate va fi nevoie pe parcursul desfasurarii activitatii. Acesta este principalul motiv pentru care se recomanda consultarea unui astfel de avocat inainte de a urma procedura de infiintare firma.

Avantajele apelarii la serviciile celor ce se ocupa de infiintarea firmelor

1. Consultanta de specialitate – sfatul unui avocat specializat pe infiintari de firme inainte de a se incepe efectiv procedura de infiintare a firmei poate lamuri multe aspecte la care viitorul patron nici nu s-ar fi gandit vreodata. In urma acesteia se poate analiza si stabili daca viitoarea firma va fi sau nu platitoare de TVA, daca impozitul se va aplica pe profit sau pe venit, ce coduri CAEN vor fi alese, dar si multe alte aspecte legate de felul in care aceasta va functiona. Avocatul va putea raspunde oricaror intrebari si va putea veni cu un sfat bine informat in legatura cu ce e mai bine sa se aleaga in functie de felul in care firma isi va desfasura activitatea. In functie de statutul si felul in care va functiona viitoarea firma, avocatul poate recomanda si tipul de contabilitate cel mai avantajos.

2. Intocmirea completa a dosarului de infiintare si depunerea acestuia la Registrul Comertului – acest aspect este foarte important, rezervarea denumirii firmei, redactarea actului constitutiv in functie de numarul de asociati, depunerea capitalului social, depunerea dosarului, ridicarea certificatului de inregistrare al firmei, dar si alte aspecte legate de procedura de infiintare firma vor fi cu siguranta o mare bataie de cap pentru orice persoana neabilitata.

3. Timp scurt de infiintare a firmei – timpul de infiintare a unei societati comerciale variaza intre 3 si 7 zile de la depunerea dosarului complet. Exista de asemenea si o taxa de urgenta pentru cei care nu vor sa astepte.

4. Preturi mici – preturile practicate de catre avocatii sau companiile care ofera servicii de infiintare firma sunt mai mult decat acceptabile avand in vedere serviciile si sfaturile utile oferite de catre acestia.

Este recomandat persoanelor care doresc sa isi infiinteze o firma, sa apeleze cu incredere la serviciile avocatilor sau companiilor specializate pe astfel de servicii pentru a nu pierde bani cu drumurile catre si de la Registrul Comertului si nici timp pretios care poate fi folosit in alte scopuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.