Lampa bactericida, eficienta in stoparea raspandirii infectiilor

406
Publicitate

Studiile prezentate in ultimii ani au aratat ca un spectru specific de lumina ultravioleta ucide anumite bacterii rezistente la medicamente, de pe manerele usilor, noptiere si alte suprafete din camerele dintr-o gradinita, ceea ce sugereaza o posibila arma viitoare in lupta pentru a reduce infectiile asociate si sunt luate boli luate in colectivitate.
Cercetatorii din universitati de renume au folosit radiatiile ultraviolete cu unde scurte pentru a elimina aproape complet Acinetobacter, dificilele Clostridium sau enterococi rezistenti in multe incaperi.

Invatam tot mai mult despre cat de mult mediul scolar contribuie la raspandirea a atat de multe microorganisme. Avand in vedere constatarile anterioare ale echipelor de cercetatori, se pare ca lumina UV este eficienta in scaderea rezistentei la meticilina a atat de controversatului stafilococ auriu, noile studii punand bazele critice. “Avem o baza solida pentru a arata ca aceasta abordare reuseste, in ambele conditii: experimentale si in lumea reala”, adauga acestia. Acum este timpul sa vedem daca putem demonstra ca scade intr-adevar rata infectiilor in randul pacientilor.

Publicitate

Munca grupului este printre cele mai semnificative cercetari, fiind discutata in cadrul reuniunii inaugurale de renume din San Diego. Cu tema avansarea stiintei, imbunatatirea asistentei, evenimentul aduce caracteristicile cele mai recente ale stiintei in abordarile de prevenire, diagnostic, tratament si epidemiologie a bolilor infectioase in intreaga durata de viata.

Infectiile asociate asistentei medicale sunt legate cu o morbiditate si mortalitate semnificativa. Desi exista mai multe surse pentru aceste infectii, mediul scolar poate juca un rol important. Rezultatele acestui studiu sugereaza ca lumina UV ar putea detine o promisiune pentru eliminarea bacteriilor din camerele de gradinita si reducerea riscului de infectare cu acesti agenti patogeni dificili pentru cei mici. Ar fi un rezultat pentru care noi toti sa beneficiem.

Ultravioletele sunt daunatoare pentru microorganisme, fiind folosite de zeci de ani in purificarea aerului si a apei din alimente si pentru sterilizarea echipamentelor in conditii de laborator. Acest studiu demonstreaza ca aplicarea sa medicala poate oferi noi strategii pentru reducerea infectiilor asociate care au loc anual in oate gradinitele din tara. Costul pentru tratarea acestor infectii, care implica adesea bacterii din ce in ce rezistente la antibiotice, variaza, insa cu siguranta merita.
Studiile s-au axat pe unitatile de generale de crese si gradinite cu program prelungit, identificand copiii cu infectii de la bacteriile vizate. Clostridium difficile, de exemplu, poate declansa afectiuni intestinale grave. Acinetobacter poate provoca pneumonie si infectii sangvine si infectii ale tractului urinar. Fiecare bacterie poate supravietui pentru perioade prelungite pe anumite suprafete, de aceea este importanta eliminarea lor din mediile in care cresc copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.