Literatura crestina, oaza de invataturi pentru copii si parinti

322

Este extrem de important ca toti membrii familiei noastre sa invete despre morala crestin ortodoxa, indiferent de varsta. Literatura crestina cuprinde suficiente titluri pentru ca micutii nostri sa se familiarizeze cu invatamintele crestine.

 

Iata cateva exemple de titluri din literatura crestina pefecte pentru copii, insa chiar si pentru adulti.

 copil-citeste-carti-religie

„De ce-a fost Iona inghitit de chit?”

 

Scrisa de Ionut si Sladjana Gurgu, cartea „De ce-a fost Iona inghitit de chit?” cuprinde ilustratii frumos colorate care ii va atrage imediat pe copii, insa intre paginile ei se gasesc si invataminte importante pentru dezvoltarea morala a micutilor. Aceasta carte este potrivita deopotriva si pentru adulti, pe care ii va intoarce spre Dumnezeu si spre calea dreapta.

 

„Fantana Ortodoxiei. Indreptar duhovnicesc pentru copii si parintii lor”

 

Autorul, preotul Bogdan-Aurel Teleanu ce a adus o contributie importanta literaturii crestine romanesti, face un apel plecand de la premisa ca societatea romaneasca actuala are nevoie de o curatare a spatiului sau public. Apelul sau este de sustinere a actiunilor bisericesti prin inlocuirea pacatelor propogata de cultura de masa cu virtutile umane si teologice care le corespund.

 

„Puterea credintei”

 

Dorin Bujdei aduce in fata crestinilor tineri povestiri despre cei care s-au jertfit in numele credintei lor si despre o perioada mai putin luminoasa a istoriei romanilor. Este un exemplu de baza al literaturii crestine potrivite atat pentru copii, cat si pentru adulti.

 

„Micul Pateric. Povestit si ilustrat pentru copii de parintele Savatie Bastovoi”

 

 

Aceasta carte frumos ilustrata cuprinde invataturi pentru credinciosii crestin-otodocsi de la Sfintii Parinti. Acest pateric se adreseaza micutilor crestini si cuprinde povestiri ce au fost selectate in asa fel incat sa starneasca interesul micutilor si sa le mentina atentia. Este o culegere de texte din diverse izvoare precum Lavsaiconul, Patericul Egiptean, Limonariul, Proloagele, Vietile Sfintilor, insa repovestite astfel incat sa fie usor de inteles chiar si pentru cei mai mici crestini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.