Lumanari botez din ceara naturala – Acum pe deco-artis.ro

271

Botezul este o traditie crestina iar lumanarile de botez au o istorie indelungata. Lumina este un simbol important in crestinism iar lumanarea botezului reprezinta miscarea de la moarta la viata a lui Hristos, care este cunoscut ca fiind „lumina lumii:. Botezul este modul in care Boserica intampina un copil in comunitatea de credinta. Lumanarile de botez vin cu un pret redus pe site-ul Deco Artisprofita acum de reducerile oferite de magazin.

Istoria lumanarilor de botez

Atat in iudaism cat si in cultura romana pagana, lumanarile se foloseau pentru a indica prezenta divina iar biserica crestina timpurie folosea lumanari in timpul slujbelor, asa cum se face in ziua de azi. In primii ani ai crestinismului, adultii erau crestinati, dar incepand cu sfarsitul secolului al – III-lea s-a introdus botezul copiilor mici. Lumanarile de botez sunt folosite azi si la cataloci si traditiile anglicane. Unii parinti aleg sa pastreze lumanarea de botez si o aprind an de an, la o noua aniversare a copilului sau atunci cand copilul este bolnav sau in primejdie (ca reper religios important). 

Lumanari botez- semnificatie

Lumina are o semnificatie speciala in traditia crestina, pentru ca Iisus a fost vazut ca un aducator de lumina in lume, cu mesajul sau de har si mantuire a Lui Dumnezeu. In Evanghelia crestina Iisus se refera la El insusi ca fiind Lumina lumii. Botezul reprezinta venirea din intuneric la lumina. Atunci cand un copil este botezat, lumarea este un simbol al credintei, al luminii, adevarului si a unei noi vieti in Hristos. 

Nu toate grupurile crestine practica botezul copiilor mici. Unii crestini sustin ca botezul inlocuieste practica iudaica a taierii imprejur, dar acest lucru nu este acceptat de toti Crestinii. Baptistii, penticostalii si alte grupuri evanghelice nu subscriu la practic botezului copiilor, dar in Biserica Catolica botezul este un drept. 

Botezul spala orice pacat si ajuta un copil sa se integreze in calitate de membru in Biserica pentru a primi Lumina Lui Hristos. 

Daca urmeaza sa fiti nasa sau nasul unui copil si cautati lumanari de botez, va reomandam site-ul deco-artis, acolo unde pe langa lumanari de botez, gasiti o multime de tinute pentru copii, dar si acesorii, trusouri, paturele, marturii. Avem in oferta mai multe modele de lumanari frumos ornate in stil popular traditional, cu prosoape artizanate, frumos colorate in alb, rosu sau albastru. 

Lumarile botez pe care le comercializam sunt de cea mai buna calitate, realizate din ceara naturala. La cerere lumanarea poate fi infasurata intr-un prosop artizanat si poate fi decorata cu mai multe tipuri de flori. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.