O tehnica foarte moderna si eficienta operatia de marire a sanilor este mamoplastia de marire cu implanturi de silicon. Este cea mai frecventa operatie estetica realizata in ziua de azi, fiind populara printre femeile care vor sa aiba sanii mai mari si nu se tem de bisturiu. Marirea sanilor se poate realiza cu ajutorul implanturilor de silicon, prin operatie chirurgicala.
Implanturile mamare se introduc printr-o incizie inframamara (adica sub sani), periaoreala (pe marginea mamelonului) sau transaxilara (in axila). Aceste incizii sunt de mici dimensiuni, iar semnele pe care le lasa sunt foarte mici si aproape insesizabile. In plus, cicatricile rezultate in urma acestei operatii estetice se vindeca in timp, devenind aproape invizibile.
Forma finala a sanilor depinde de tipul de implanturi folosite. Astfel, se pot alege implanturi cu gel siliconic, implanturi cu solutie salina si un mix intre cele doua.
Malformatiile mamare pot fi corectate cu ajutorul implanturilor de silicon
Implanturile mamare nu folosesc doar pentru a mari sanii pur si simplu, ci si in cazurile in care pacientele au suferit traumatisme mutilante la nivelul bustului sau in cazul celor cu deformari genetice. Astfel, cu ajutorul acestor implanturilor, sanii pot fi mariti, ridicati, remodelati sau chiar recreati. Aceasta tehnica este folosita si de femeile care au suferit de cancer la san, iar medicii au ales extirparea ca solutie de vindecare.
Implanturile mamare cu silicon au dezavantaje sau efecte negative?
In trecut, exista o teama referitoare la posibilitatea ca implanturile mamare cu silicon sa creeze cancer, insa aceasta s-a atenuat. Astazi nu exista nicio dovada ca ar exista vreo legatura intre implanturi si cancerul la san, iar studiile din domeniu nu au gasit nicio informatie care sa confirme aceasta presupozitie. Implanturile cu silicon nu afecteaza capacitatea de alaptare, pentru ca sunt introduse in spatele glandei mamare sau chiar in spatele muschilor pectorali si nu influenteaza cu nimic functionarea buna a acesteia.