Mentinerea incredibila a hainelor din bumbac

603
Publicitate

Bumbacul este o fibra naturala din plante, care este utilizat pe scara larga in haine si lenjerie de pat, indiferent ca este vorba de articole delicate pentru copii sau denimul din blugi. Fibrele pot fi tesute sau tricotate pentru a produce tesaturi textile confortabile, respirabile. Hainele de bumbac sunt durabile, dar trebuie sa fie manipulate in mod corect.

Tesaturi textile la pret de producator din bumbac sunt lavabile. Cu toate acestea, verificati intotdeauna instructiunile de ingrijire inainte de a arunca hainele in masina de spalat. In timp ce bumbacul este lavabil, unele elemente pot avea materiale care ofera structura si forma, cum ar fi cele din jachete si sacouri, care nu sunt lavabile. Ca si in cazul oricarui material textil, trateaza petele cat mai repede posibil pentru a evita colorarea permanenta.

Publicitate

Temperaturile ridicate, ndiferent ca vorbim de apa sau uscator, cu punct de fierbere ridicat, nu sunt prietenoase cu bumbacul si pot provoca contractarea fibrelor de bumbac. Cantitatea de contractie depinde de tesatura materialului si modul in care acesta a fost finisat si dimensionat la uzina de textile. Fibrele de bumbac se vor relaxa si intinde in timpul purtarii. Asa ca, cu exceptia cazului in care haina de bumbac este purtata aproape de corp, cum ar fi lenjeria intima sau de dormit, apa calda sau rece este cea mai buna temperatura de spalare pentru a preveni contractia. Temperaturile scazute vor ajuta, de asemenea, la prevenirea decolorarii in timpul spalarii. Lenjeriile de pat trebuie sa fie spalate in apa fierbinte pentru a indeparta bacteriile si fluidele elimnate de corpul nostru.

Fibrele de bumbac pot fi slabite de clor. Nediluat, clorul nu trebuie aplicat direct fibrelor. Solutiile diluate pot fi utilizate in conditii de siguranta pe fibre de bumbac sau celulozice pentru indepartarea petelor si albire. Cu toate acestea, chiar si solutiile diluate vor slabi fibrele naturale, ducand la rupere si uzura daca sunt folosite prea des.

Supraincalzirea nu numai ca produce micsorarea hainelor de bumbac, dar provoaca si cute excesive. Cele mai multe tesaturi de bumbac au nevoie de foarte putina calcare daca sunt uscate cu aer sau scoase din uscator in timp ce unt usor umede. Atarna-le pentru a termina uscarea si pentru a preveni botirea excesiva. Utilizati vaporii de abur pentru a ajuta la eliminarea cutelor. Temperaturile extrem de ridicate pot distruge fibra celulozica.

In articolele de imbracaminte fiecare fibra reactioneaza diferit atunci cand este tratata cu produse de indepartare a petelor si in timpul spalarii. Atunci cand se utilizeaza un produs de indepartare a petelor pentru prima data pe tesaturi colorate, testati-l pe un tiv pentru a va asigura ca haina isi pastreaza culoarea si integritatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.