Mesteru Manole iti ofera informatii complete despre BCA

446
Publicitate

Ce este BCA-ul?

BCA-ul face parte din gama celor mai utilizate materiale in ziua azi. La inceput, despre BCA s-a spus ca este „materialul saracului”, insa, cu timpul, toate aceste lucruri s-au schimbat dupa ce acest material a fost reevaluat si si-a gasit locul pe care il merita.

Publicitate

Acest material este si una dintre cele mai bune solutii de materiale de constructii, fiind cea mai buna solutie pe care sa o luati in calcul, chiar daca doriti sa realizat o casa fara etaj sau una cu mai multe.

Materialul BCA este unul dintre cele mai eficiente materiale de constructii moderne

In primul rand, trebuie sa spunem despre BCA ca se utilizeaza doar in combinatia cu beton armat. Acest material este unul natural, ce se realizeaza dintr-un amestec intre nisip, putin ciment, var, ghips si apa. Blocurile de BCA pot fi realizate sub mai multe forme, acestea fiind turnate in mulaje si apoi tratate termic la o presiune mare. Aceasta este etapa care ii ofera acestui material o rezistenta ridicata si proprietati de termoizolare bune.

Acest material contine o multitudine de pori de aer, structura care ii permite sa detine o serie de avantaje foarte importante.

6 avantaje importante pe care le are BCA-ul

Cand discutam despre BCA, discutam de o serie de avantaje importante, precum:

  1. Greutate volumetrica redusa
  2. Rezistenta mecanica buna
  3. Intindere
  4. Incovoiere
  5. Capacitate de izolare termica
  6. Capacitate de izolare fonica

Toate aceste avantaje fac ca acest material sa fie un material ce poate fi utilizat foarte bine in zonele in care riscul de cutremure este ridicat. De asemenea, pe langa cele 6 avantaje mentionate mai sus, putem spune ca acest material are o rezistenta foarta buna la foc si ca este imun la apa, astfel ca riscul aparatiilor mucegaiului si igrasiei nu exista.

Legat de incendii, constructiilor realizate din acest material rezista foarte bine la un foc continuu de 4 ore, nu emana fum si nici gaze toxice.

O constructie realizata din BCA „respira” foarte bine

Peretii realizati din acest material „respira” foarte bine, astfel ca o constructie realizata din BCA nu va avea niciodata probleme legate de condens, chiar daca este sau nu izolata termic in plus. De asemenea, aceste constructii realizate din acest material nu mai au nevoie de izolare termica suplimentare, deoarece materialul in sine are o capacitate izolatoare foarte bune, iar astfel costurile vor fi mai reduse.

Un perete din BCA se realizeaza foarte usor

Daca te-ai gandit sa utilizezi acest material pentru realizarea unei constructii sa stii ca acesta poate fi taiat la dimensiunile dorite utilizand scule simple. De asemenea, montajul este mai mic fata de cel al caramizii. In plus, peretii realizatin din acest material pot fi foarte usor de daramat, in caz de nevoie.

BCA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.