Metode de tratarea apei

0
124

Dupa cum stim cu totii, apa este esentiala vietii si sanatatii umane pe Pamant, iar 60 % din corpul uman contine apa. Un rol esential al apei, pentru corpul uman, este acela ca regleaza temperatura corporala, dar mai are si alte rolulri importante si, totodata, esentiale, cum ar fi:  un bun lubrifiant al articulatiilor, al inimii incat si al intestinelor, deoarece fara apa nu se poate face digestia. Lipsa de apa din organism ar putea stopa realizarea metabolismului sau eliminarea toxinelor, iar auzul si echilibrul nu s-ar putea realiza. Apa are un rol esential si in procesul respiratiei, deoarece ea contribuie la difuzia gazoasa de pe suprafata tesutului pulmonar. Daca organismul are deficit de apa, atunci toate celulele din organism nu vor fi alimentate cu destui  nutrienti. Dar, atunci cand corpul este hidratat corect si tensiunea arteriala este tinuta sub control si, in acelasi timp, este redusa frecventa durerilor artritice, a migrenelor si colitelor.

Dupa cum s-a constatat, apa este pura doar atunci cand ea se evapora pentru a se forma norii, iar dupa ce cade sub forma precipitatiilor si ia forma de apa curgatoare, intra in contact cu mai multi contaminanti si devine si ea la randul ei contaminata. Apa contaminata  poate avea si gust si miros neplacut si, in acelasi timp, ea poate sa fie tulbure sau plina de sedimente. Caracteristicile apei depind si de locul din care provine sau este extrasa, cum ar fi: izvoare, rauri, fantani, lacuri, sau alte surse. Comportarea apei, atunci cand este intrebuintata, depinde si de compozitia si caracteristicile ei si este influentata  de conditiile in care este exploatata. De aceea, inainte de a ajunge sa fie buna de baut, trebuie tratata, deoarece astfel se va modifica gustul si mirosul, care se vor imbunatati.

Tratarea apei care provine direct din natura se face in statiile de tratare, care supun apa la o serie de tratamente pentru ca ea sa devina curata sau potabila. Aceste tratamente aplicate apei, pentru ca ea sa devina potabila, adica buna de baut, sunt: Decantarea-procesul prin care se accelereaza sedimentarea suspensiilor din apa, statie de epurare online; Filtrarea-procesul prin care este realizata filtrarea particulelor in suspensie si care au ramas in apa dupa decantare; Ozonizarea-este procesul in urma caruia  proprietatiile oxidante ale ozonului produc dezinfectia totala a apei, actiune in urma careia sunt distruse toate microorganismele din apa si in care sunt degradate toate moleculele care au dimensiuni mari; Filtrarea pe carbune-reprezinta etapa de filtrare secundara in care sunt indepartati toti produsii organici ramasi in apa;  Clorinarea-in aceasta etapa se previne formarea de germeni in timpul distribuirii apei la consumatori si astfel, este garantata calitatea buna a apei.

Indiferent de starea in care se gasecte apa, fie provenita direct din natura sau tratata, ea este intrebuintata  atat  pentru uz domestic, cat si industrial si tehnologic si este indispensabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.