Mobilierul din living

332

Casa este locul unde omul petrece majoritatea timpului, de aceea, aceasta trebuie sa asigure confortul si siguranta dorita. Living-ul este reprezinta incaperea unde se petrece o mare parte din timp, cu diferite activitati, de la servirea mesei alaturi se invitati, pana la urmarirea serialului preferat de tv. De aceea, mobilierul detinut este foarte important pentru realizarea acestor necesitati. In aproape orice living, mobilierul cuprinde o canapea, birou, suport pentru tv, refturi de biblioteca, masa, etc. Totul depinde de gust, spatiu sau buget.

Principala piesa de mobilier a living-ului este reprezentata de canapea. Aceasta poate fi construita din diferite materiale cum ar fi piele, material textil sau o combinatie dintre cele doua. Aceasta poate fi formata dintr-o singura piesa sau poate avea alaturi unul sau doua fotolii. Majoritatea canapelelor din living pot fi pentru o singura persoana sau extensibile, ia in ceea ce priveste culoarea potrivita, se poate alege dintr-o gama larga care sa se potriveasca cu restul mobilierului. Alte piese importante ale mobilierului din living se pot referi la biblioteca sau birou. Forma si design-ul acestor piese de mobilier depinde de marimea incaperii, asezare in spatiu, pentru ca toate aceste elemente sa asigurre confortul si licrul intr-un mediu cat mai placut. Confectionarea acestui tip de mobila se poate realiza din pal, lemn masiv, sticla sau orice combinatie de materiale. Living-ul este de preferat sa contina piesele de mobilier in legatura, ca impreuna sa creeze un mediu ambient cat mai placut. Mobilierul living-ului poate fi completat si cu ajutorul elementelor decorative, cum ar fi perdele, covoare, ceasuri, corpuri de iluminat, tablouri, dar si unele picturi sau gravuri ale peretilor care confera o nota de originalitate si stil.

Mobilierul pentru living-ul locuintei poate fi realizat din diferite materiale si structuri. In acest sens, lemnul natural este cel mai frecvent utilizat in fabricarea obiectelor de compun sufrageria. Lemnul natural poate transforma living-ul fie intr-o incapere simpla, dar primitoare si cu bun gust, fie intr-una moderna si sofisticata. Durabilitatea mobilierului din living se afla in stransa legatura cu tipul de lemn natural, cu duritatea acestuia, dar si cu pretul acestora. In acest sens, este cunoscut fapul ca lemnul de ciresul, nucul sau stejarul sunt mai scumpe, iar fagul sau pinul fiind material mai accesibile. Insa trebuie sa se tina cont si de prelurarea acestor materii prime pentru fabricarea unui astfel tip de mobilier pentru living.

 

Mai este utilizat si lemnul impreuna cu aluminiul, denumit PAL. Acest tip de material este ales pentru mobilierul living-ului de perosanele care doresc mereu sa incerce ceva nou, si sa se afle intr-o continua schimbare. In schimb, durabilitatea acestul material este mai redusă comparative cu lemnul, si la fel si pretul, dar avantul este ca acest tip de mobilier este usor de montat si poate cuprinde o varietate de piese. O alta varianta pentru materialul mobilierului living-ului o reprezinta alama si lemn masiv, care constituie un stil traditional si cuprinde modele extraordinare, lacuite. Intr-o altă categorie, insa se incadrează obiectele de mobilier din piele sau material diverse. Alegerea acestor materiale pentru mobilierul din living depinde de gust, preferinta sau buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.