Multimetre digitale Fluke la reducere cu 25% la Ronexprim, de Black Friday

361

Ronexprim, o prezenta constanta inca din 1991 pe piata romaneasca de aparatura de masura si control, participa la Black Friday. Pana pe 30 noiembrie 2017, beneficiezi de reduceri de 25% la produsele Fluke din oferta Ronexprim. Produsele eligibile pentru aceasta promotie sunt multimetrele digitale Fluke din seriile 170 si 280 si clestii ampermetrici din seria Fluke 370. Comenzile pot fi plasate in magazinul online Ronexprim, disponibil la adresa aparate-masura-control.ro.

Multimetrele digitale sunt utilizate in special pentru masurarea valorii tensiunii electrice sau a intensitatii curentului electric. Modelele mai scumpe sunt capabile sa masoare si alte marimi electrice, cum ar fi rezistenta electrica, capacitatea electrica a unui condensator sau inductanta unei bobine electrice. Orice multimetru digital ofera posibilitatea de a selecta tipul de marime masurata, tensiune sau intensitate, precum si a intervalului de valori in care se incadreaza aceasta.

Pentru a realiza o masuratoare folosind un multimetru digital trebuiesc urmati pasii de mai jos:

1. Se stabileste ce marime va fi masurata: tensiune sau intensitate. Daca se masoara tensiunea electrica, multimetrul digital trebuie dispus in paralel cu circuitul respectiv. Daca se masoara intensitatea curentului electric, multimetrul digital trebuie dispus in serie cu circuitul respectiv. Apoi, cu ajutorul selectorului multimetrului, aparatului i se transmite ce masuratoare sa efectueze.

2. Se selecteaza scara de valori in care se incadreaza masuratoarea. Daca se cunoaste ordinul de marime al valorilor care trebuie masurate, se selecteaza scara de valori in care se incadreaza aceasta valoare. Spre exemplu, daca doresti sa masori tensiunea produsa de o sursa de 12 V, trebuie sa selectezi scara de valori de pana la 20 V. Daca nu se cunoaste ordinul de marime, trebuie sa alegi cea mai mare scara permisa de respectivul multimetru digital.

3. Se selecteaza tipul de marime. Multimetrul digital iti permite sa alegi intre doua optiuni: curent alternativ sau curent continuu.

4. Se efectueaza masuratoarea cu ajutorul bornelor multimetrului digital. Acestea se tin de partea izolata, din material plastic, in timp ce partile metalice se dispun pe punctele de masurare din circuitul respectiv.

In general, se recomanda ca, la fiecare utilizare a multimetrului digital, sa se efectueze trei masuratori, pentru a evita eventualele erori de masurare generate de amplasarea incorecta a bornelor de masura. De asemenea, trebuie precizat ca valorile masurate cu ajutorul unui multimetru digital sunt cu atat mai precise cu cat scara utilizata este mai mica. Spre exemplu, valorile masurate pe scara de 20 V, in curent continuu, vor fi mult mai precise decat cele masurate pe scara de 700 V. Utilizarea unui multimetru digital trebuie facuta cu precautie, deoarece selectarea gresita a valorii masurate sau a scalei de masura poate duce la accidente grave. Spre exemplu, daca un multimetru digital setat sa masoare intensitatea curentului electric este folosit pentru a masura tensiunea electrica, se poate produce un scurt-circuit.

Pretul unui multimetru digital profesionist poate fi costisitor, insa acum poti profita de oferta Ronexprim de Black Friday si poti achizitiona multimetrele digitale Fluke din seriile 170 si 280 si clestii ampermetrici din seria Fluke 370 la reducere cu 25%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.