Ochelari de vedere din optica sau online?

271

Multi dintre noi s-au vazut la un moment dat in situatia sa afle ca trebuie sa poarte ochelari vedere. Unora li s-a intamplat de mici copii, altora ceva mai tarziu. Ne uitam in jur si vedem multi purtatori de ochelari, din ce in ce mai multi purtatori de ochelari. Parca procentul in randul copiilor e si el in crestere. O cauza poate fi  faptul ca tehnologia acestor vremuri ne afecteaza ochii, dar se poate sa fie si pentru ca ne verificam sanatatea mai mult si mai bine decat acum 30-40 de ani. In plus, cu totii am ajuns sau vom ajunge la ochelarii de citit, binecunoscuti pe nasurile tuturor bunicilor din lume.

Bun, si ajungem in momentul acela, cand, cu o reteta de la oftalmolog in mana, ne intrebam incotro sa ne indreptam. Asta daca am trecut repede, din cauza emotiei, prin magazinul care se afla mai intotdeauna la iesirea din cabinetul oftalmologului. Acolo, daca n-am fi fost atat de bulversati si am fi avut ragazul sa ne aplecam putin asupra situatiei, am fi rezolvat repede alegerea unei perechi de rame si, in cateva zile, am fi fost in posesia perechii de ochelari care ne-ar fi insotit pana la urmatorul control sau poate, cu putin noroc, si mai mult. Altfel, primul gand, firesc, este spre magazinul acela micut pe care il vezi mereu in  drumurile tale prin cartier. Acolo, la indemana fiind, poti sa intri oricand, sa probezi cateva din ramele, atatea cate sunt, aflate in vitrina. Alternative?

Exista, bineinteles, magazinele online care sunt nenumarate, vin cu oferte dintre cele mai diverse, astfel incat e imposibil sa nu gasesti ce iti doresti. Ar fi, totusi, o problema: cum ne asiguram ca ni se potrivesc ochelarii care ne plac? Pai sunt doua variante:

Prima varianta este sa folosim marimile ramei actuale care se afla trecute, de obicei, pe unul din brate si mai rar pe puntea nazala. Odata identificate aceste masuri, alegem un magazin online care are suficiente filtre care sa ne permita cautarea si vedem modelele rezultate. Mai departe, alegem ce ni se potriveste, dar suntem siguri ca rama va fi pe masura noastra.

O a doua varianta este sa gasim un magazin care are incorporat un modul de probat online. Nu sunt prea multe, dar un exemplu este www.ochelari.com. Cu acest modul putem proba oricate perechi si capatam incredere ca ochelarii vor arata exact cum ne dorim pe fata.

Pe urma alegem si lentilele dorite si asteptam vreo cateva zile sa ne ajunga acasa …

Si ceea ce este interesant este faptul ca oricand putem returna ramele daca acestea nu ne plac atunci cand le asezam pe nas.

Cat despre preturi, intotdeauna gasim in online mai ieftin …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.