Linistea sufleteasca este un termen care vine adesea in minte atunci cand ne gandim la moartea unei persoane dragi. Pot exista o multime de emotii care insotesc pierderea unei persoane pe care o iubim si poate fi incredibil de dificil sa continuam sa traim.
In unele cazuri, poate fi dificil sa treci peste moartea unei persoane dragi. Intelegerea pasilor pe care ii puteti face pentru a va usura mintea va poate ajuta sa mergeti mai departe in cel mai bun mod posibil.
Care sunt pasii pe care ii parcurge repatrierea unei persoane dragi?
Repatrierea unei persoane dragi poate fi un proces dificil si provocator din punct de vedere emotional. Etapele implicate in repatrierea unei persoane dragi pot varia in functie de situatie, dar, de obicei, procesul va implica contactarea autoritatilor competente din tara de origine, coordonarea cu compania aeriana si cu cea de transport si, in cele din urma, calatoria in tara de origine.
Incepeti prin a contacta autoritatile competente din tara de origine. Acestea pot include politia, consulatul sau departamentul de imigratie. Furnizati cat mai multe informatii posibile despre persoana iubita, inclusiv numele, data nasterii si numarul pasaportului sau al vizei.
Dupa ce ati contactat autoritatile competente, va trebui sa va coordonati cu compania aeriana si cu cea de transport. Companiile aeriene pot solicita ca persoana iubita sa fie insotita de un reprezentant din tara de origine. Companiile de expediere pot solicita documente suplimentare, cum ar fi un certificat de deces sau o dovada a proprietatii bunului care este expediat.
Dupa ce ati primit toate documentele si informatiile necesare de la compania aeriana si de la compania de transport, va trebui sa va deplasati in tara de origine. In cele mai multe cazuri, acest lucru va necesita o viza. La sosire, va trebui sa aranjati ca persoana iubita sa fie transferata in custodia dumneavoastra.
Din aceste motive, apelarea la o companie funerara care ofera servicii de repatriere decedati Nicolas reprezinta o solutie inteligenta si mult mai economa. Procesul de repatriere este realizat de firma funerara, astfel nu veti fi nevoit sa faceti toate demersurile mentionate mai sus.
Cum sa ne pregatim pentru moartea unei persoane dragi
Nu exista raspunsuri usoare atunci cand vine vorba de pregatirea pentru moartea unei persoane dragi. Cu toate acestea, exista masuri care pot fi luate pentru a usura procesul, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional.
Daca sunteti parte din familia sau cercul apropiat de prieteni al unei persoane dragi care a murit recent, fiti pregatit sa abordati urmatoarele aspecte:
- Plangeti in felul dumneavoastra. Nu exista un mod „corect” de a jeli si fiecare reactioneaza diferit la o pierdere personala. Unii pot avea nevoie de timp singuri pentru a jeli, in timp ce altii pot simti nevoia de a-si exprima intristarea in mod continuu. Ceea ce este important este sa va onorati propriile nevoi si sa va acordati timp pentru a va vindeca.
- Onorati-le ultimele dorinte. Este firesc sa va simtiti coplesiti de gandul de a organiza o inmormantare, dar faptul ca va faceti timp pentru a face acest lucru va fi apreciat de persoana iubita si de memoria acesteia. Faceti ceea ce va face sa va simtiti confortabil si onorati cu respect dorintele persoanei dragi.
- Cautati ajutor profesional. Puteti vorbi cu un consilier sau cu un grup de sprijin pentru doliu. Amintiti-va ca ajutorul profesional este disponibil si ca acesta poate fi o resursa valoroasa in procesul dumneavoastra de vindecare.
- Pastrati o fotografie sau o amintire a persoanei dragi. Obiectele personale, cum ar fi o fotografie, un colier sau o scrisoare, va pot ajuta sa va pastrati legatura cu persoana iubita in timp ce aceasta nu mai este.
Amintiti-va ca doliul este un proces continuu si ca nu exista un mod „corect” de a trece prin el. Facand acesti pasi, faceti un pas spre vindecare si va amintiti de persoana iubita in cel mai semnificativ mod posibil.
Ce sunt de fapt serviciile funerare?
O inmormantare este o ceremonie legata de dispunerea finala a unui cadavru, cum ar fi o inmormantare sau o incinerare , cu respectarile insotitoare. Obiceiurile funerare cuprind complexul de credinte si practici folosite de o cultura pentru a-si aminti si respecta mortii, de la inmormantare, la diferite monumente , rugaciuni si ritualuri intreprinse in cinstea lor. Obiceiurile variaza intre culturi si grupuri religioase .
Inmormantarile au atat componente normative , cat si juridice. Motivatiile seculare comune pentru inmormantari includ doliudefunctii, sarbatorindu-si viata si oferind sprijin si simpatie celor indoliati; in plus, inmormantarile pot avea aspecte religioase care sunt menite sa ajute sufletul defunctului sa ajunga in viata de apoi , invierea sau reincarnarea .
Inmormantarea include de obicei un ritual prin care cadavrul primeste o dispozitie finala. In functie de cultura si religie, acestea pot implica fie distrugerea corpului (de exemplu, prin incinerare sau inmormantare in cer ), fie conservarea acestuia (de exemplu, prin mumificare sau inmormantare ). Credinte diferite despre curatenie si relatia dintre trup si suflet se reflecta in practicile funerare. O slujba de pomenire (sau sarbatoarea vietii) este o ceremonie funerara care se face fara ramasitele persoanei decedate.
Cuvantul inmormantare provine din latinescul funus , care avea o varietate de semnificatii, inclusiv cadavrul si riturile funerare in sine. Arta funerara este arta produsa in legatura cu inmormantari, inclusiv cu multe feluri de morminte si cu obiecte special facute pentru inmormantare precum florile cu cadavru.