Parchetul in bucatarie, o alternativa ieftina si comoda la traditionala gresie

786
Publicitate

Sunt multi cei care aproape ca nu concep o bucatarie fara traditionala gresie, fiind bine stiute calitatile acestui material, precum durabilitate indelungata, intretinere usoara, precum si un aspect placut. Pentru cei care isi doresc totusi sa iasa putin din tipare si sa adopte un stil mai putin conformist pentru bucatarie exista varianta inlocuirii gresiei cu parchet, aceasta optiune, deloc banala, avand la randul sau o serie de avantaje demne de luat in considerare.

Un prim aspect este cel referitor la bugetul alocat acestei investitii, semnificativ mai redus in cazul unui parchet laminat fata de varianta clasica a gresiei. Astfel, in cazul in care, dupa calcule amanuntite care cuprind toate cheltuielile cu amenajarea apartamentului si implicit pentru cele destinate bucatariei,veti constata ca acestea depasesc planul initial sau cautati solutii pentru a face pe cat posibil economie, o buna solutie in acest sens este optarea pentru montarea de parchet nu doar in sufragerie, dormitor, ci si in bucatarie.

Publicitate

Astfel, veti reusi, pe langa reducerea considerabila a cheltuielilor din bugetul disponibil pe care initial le-ati alocat achizitionarii si lucrarilor de montare a gresiei, ca in final sa dati o nota de continuitate intregului apartament. Asta, mai ales in situatia in care ati optat pentru open space, iar dusumeaua din bucatarie va corespunde cu cea din zona unde este servita masa, fara a mai exista acele delimitari presupuse de gresie. De asemenea, optand pentru aceasta varianta mai ieftina, veti constata ca operatiunea de montare este foarte simpla, nu doar pentru o echipa de mesteri, ci va putea fi fi executata, cu un pic de pricepere si cu respectarea pasilor corespunzatori, chiar si „in regie proprie”. Iar timpul alocat acestei lucrari, care nu presupune mult deranj, zgomot, mizerie, este la randul sau redus, fata de operatiunile de montare a gresiei, obligatoriu realizata doar de specalisti si care presupune mai multe etape distincte, efectuate intr-o perioada de timp mai mare, cu mult praf si zgomot resimtit si de vecinii din bloc.

Nu trebuie neglijat nici rolul estetic al parchetului in bucatarie, care va completa cu succes un stil rustic adoptat in aceasta incapere sau o imbinare a mai multor tendinte in amenajari interioare, alaturi de obtinerea unei atmosfere calde, confortabile. Pentru a alege parchetul laminat potrivit pentru bucatarie, este recomandat sa selectam modelul favorit din gama celor care se incadreaza in clasa de trafic intens casnic, care ofera rezistenta sporita la umezeala si durabilitate sporita in timp.

parchet-laminat-bucatarie-vintage

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.